Visual Studio C#'ta liste kutusuna çok veri aktarınca yavaşlıyor ve bir süre sonra donuyor

Şunun gibi milyonlarca satır.

SQL:
(1, 'Server thread/INFO', '[ClearLag] 60 saniye sonra temizlik yapilacak!')
Bi' buton koyarsınız "Daha fazla görüntüle" diye. Butona basıldığında sonraki 100 satırı girer, eski 100 satırı siler. Bir de "Eskiyi görüntüle" ile de tam tersini yaparsınız. Arama fonksiyonu koyacaksanız listeden değil hafızadaki milyonluk veriden arar. Böylece arayüze yük bindirmezsiniz.

Hafızada veri durabilir, ama arayüzde sorun yaşatıyor böyle.

Arayüze yük bindirmezsiniz.
Test ettim, gerçekten arayüz sebebiyle performans sorunu yaşanıyormuş. Verileri arka planda belleğe yükleyince anında yaptı. Arayüze ekleyince yavaşladı. Arada ciddi bir fark var.

Ayrıca liste kutusu değil, geniş yazı alanı nesnesini kullanıyormuşum. Bilgi için teşekkürler.

Güncelleme yapmak istiyorum. Sorun verilerin belleğe aktarılmasıyla ilgili. Şimdi uyguladığım bir başka testte fark ettim. Değişkenin boyutu büyüdükçe sanırım ekleme işlemi yavaşlıyor.

Bu sorunu dizi ile çözdüm. Her dizi ayrı log dosyasını tarıyor. Sonra log dosyasındaki satırları değişkene ekliyor. Büyük dosyalar sıkıntı çıkarabilir ama küçük dosyalarda gayet başarılı bir yöntem.

Son düzenleme:
5.000 satir oku -> listeye at -> process et -> DB'ye yaz -> listeyi temizle -> 5.000 satir daha oku vs.
Bunu yapmam doğru olmaz. Kod log dosyası sebebiyle bazen hata veriyor. Log dosyasında bazı hatalar oluşuyor. Örneğin görünmeyen karakterler bug oluşturuyor. Bu gibi sebeplerle kontrol edip aktarmam gerekiyor.

Bunu yapmam doğru olmaz. Kod log dosyası sebebiyle bazen hata veriyor. Log dosyasında bazı hatalar oluşuyor. Örneğin görünmeyen karakterler bug oluşturuyor. Bu gibi sebeplerle kontrol edip aktarmam gerekiyor.
Parca parca islerken kontrol etmis olmuyor musun zaten? Bu dedigin hepsini neden tek seferde memory e doldurdugunu aciklamiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı