Visual Studio C# Yanlışlıkla Çift Tıklama

Hugolas

Decapat
İyi forumlar arkadaşlar. Uzun konuşmayacağım, Visual Studio'da C# dili ile form app oluşturuyorum (başlangıç aşamasındayım) ve bazen yanlışlıkla button ya da label gibi toollara çift tıklıyorum. Çift tıkladığım anda, tıkladığım tool için bir kod alanı oluşturuyor ve o kod alanını sildiğim zaman bütün yazdıklarım çöp oluyor. Silmediğim zaman da çok gereksiz bir kalabalık oluyor. O kod alanını silerken nereleri sileceğim tam olarak anlayamadım. Bir kaç kere yeni form alanı oluşturup bir tane button koydum ve ona çift tıklayıp farklı satırlardan itibaren silmeyi denedim ama olmadı. Lütfen birisi yardımcı olsun, uzun uzun kod yazmam gereken projelerde böyle bir yanlıştan dolayı her şeyi çöpe atmak istemiyorum. Aşağıdaki resimde buttonu koydum çift tıkladım ve o açılan kod alanındaki buttonla ilgili kısmı tamamen silmek istiyorum. Hangi satırdan başlayıp hangi satıra kadar silmeliyim? Teşekkürler, iyi forumlar ^^

405058
405059

Form1'de iken boş bir yere 2 kere tıkladın ve Form1_Load diye bir metod oluştu diyelim. Siz bu metodu sildiğiniz zaman, programınız çalışmayacaktır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için, ilgili formun Designer sınıfından ilgili kısmını silmeniz gerekir.

Form1.cs
C#:
namespace WindowsFormsApplication2
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
        {

}
    }
}

Form1.Designer.cs
C#:
namespace WindowsFormsApplication2
{
    partial class Form1
    {
        /// <summary>
        /// Required designer variable.
        /// </summary>
        private System.ComponentModel.IContainer components = null;

/// <summary>
        /// Clean up any resources being used.
        /// </summary>
        /// <param name="disposing">true if managed resources should be disposed; otherwise, false.</param>
        protected override void Dispose(bool disposing)
        {
            if (disposing && (components != null))
            {
                components.Dispose();
            }
            base.Dispose(disposing);
        }

#region Windows Form Designer generated code

/// <summary>
        /// Required method for Designer support - do not modify
        /// the contents of this method with the code editor.
        /// </summary>
        private void InitializeComponent()
        {
            this.SuspendLayout();
            //
            // Form1
            //
            this.AutoScaleDimensions = new System.Drawing.SizeF(6F, 13F);
            this.AutoScaleMode = System.Windows.Forms.AutoScaleMode.Font;
            this.ClientSize = new System.Drawing.Size(284, 261);
            this.Name = "Form1";
            this.Text = "Form1";
            this.Load += new System.EventHandler(this.Form1_Load);
            this.ResumeLayout(false);

}

#endregion
    }
}

Örnek olarak Form1_Load metodunu silmek istediğinizde, silmeniz gereken kısım bu; "this.Load += new System.EventHandler(this.Form1_Load);". Bir metodu sildiğinizde, ilgili formun Designer sınıfına gelince, gereken metodu bulamadığı için, altı çizili olarak uyaracaktır. Kolay gelsin.

Cevap için teşekkür ederim ancak Designer dediğiniz yere nasıl gireceğimi bulamadım maalesef. Dediğim gibi, yazılımda çok yeniyim ve daha toolları öğrenme aşamasındayım. Eğer daha sade bir şekilde açıklama şansınız varsa çok sevinirim. İyi forumlar.

Buldum hocam teşekkürler. Buldum bulmasına ama çıkamadım işin içinden. 5-6 dakika önce, bir tane label a çift tıkladım yanlışlıkla ve form designera girdiğimde bir şey göremiyorum o label ile ilgili.

Yukarıdaki cümleyi yazdıktan sonra bir daha bakayım dedim, label6 ya çift tıklamıştım yanlışlıkla. designer kısmında içinde "label6" olan tek bir satır vardı. Onu sildiğim gibi 10 tane hata bildirimi verdi aşağıdan ve forum tasarımı kapandı.

Edit: Halletim hocam. Orada bir "+" işareti varmış ona tıklayınca bütün kodlar geldi. Oradan label6.Click yazan satırı silince düzeldi her şey. Yardımın için çok teşekkür ederim o kadar büyük bir dertten kurtardın ki beni :) İyi forumlar.

Bir program yazmaya çalışıyorum. Eklemeler yapmadan önce günlük olarak programı yeni klasör olarak yedekliyorum.

Şimdiye kadar ön izleme yaptığımda (f5) gerekli çalışmayı yapıyor ve BİN ve OBJ klasörlerine exe dosyasını çalışır halde oluşturuyordu. Ancak, bugün yaptığım eklemeler sonrasında arka planda çalışma hatası vermeye başladı. Ayrıca, program içinde yer alan bir formun içinde bulunan
"
this.ResumeLayout(false)
"
bölümünde hata veriyor, ancak hatanın ne şekilde giderileceği ve programın tekrar çalışabilir halde ve exe oluşturur düzende olacağına dair bir açıklama veya yöntem bulunmamaktadır.

Sorunum nedir, ne şekilde çözebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı