Visual Studio Code C kodu çalıştırmada hata veriyor

ibrahim bey

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
C'de yazdığım kodu çalıştırmaya çalışıyorum hata veriyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk kodları videodan indirdiğin için böyle bir dosya konumu yok diyor. Yeni boş proje oluşturup aynı kodları yazıp istediğin bir dosyaya kaydedip tekrar çalıştırmayı dener misin.

Direk kodları videodan indirdiğin için böyle bir dosya konumu yok diyor. Yeni boş proje oluşturup aynı kodları yazıp istediğin bir dosyaya kaydedip tekrar çalıştırmayı dener misin?

Yaptığımda bu sefer ilk hatayı almadım bu sefer sadece bu hatayı aldım.

Dün evde yoktum cevap veremedim kusura bakmayın.

Attığın resimde gcc.exe nin dizini gözüküyor. O dizini ortam değişkenleri > path kısmına ekle. Bundan sonra vscode içinde bir terminal aç cd komutuyla kod dosyasının bulunduğu dizine gir ve kodu manuel olarak derle. gcc main.c -o program çalıştırmak için ./program.

Hocam
g++ -o main.exe main.c
.\main.exe
Kodlarını yazarak kodu çalıştırabiliyorum
Fakat bunu kodladıktan sonra normal şekilde çalışmıyor bu kodu bir makineye yüklediğimde sorun çıkartır mı mesela veya bu hatayı almayı nasıl durdurabilirim?

Normal şekilde çalışır, sadece programın kapanmasını engelleyecek bir kod yazmalısın sona. Mesela scanf() ile bir girdi bekleyebilirsin, böylece exe dosyasını çalıştırdığında direk kapamaz.

Normal şekilde çalışır, sadece programın kapanmasını engelleyecek bir kod yazmalısın sona. Mesela scanf() ile bir girdi bekleyebilirsin, böylece exe dosyasını çalıştırdığında direk kapamaz.

Makineye attığımda sorunsuz çalışır diyorsunuz o zaman sorun yok teşekkürler. Bir sorum daha var C ile Arduino kodlanabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…