Visual Studio Code "Hata 5: Access is denied" hatası nasıl çözülür?

Cagpachi

Hectopat
Visual Studio Code kullanırken dosyayı "open with code" ile açmaya çalıştığımda uygulama bulunamadı hatası alıyordum ve bende tekrardan yükleyip temiz bir kurulum yapmak istedim fakat yeniden kurulum yaparken.

Bu hatayı alıyorum "ok" butonuna basınca da.

Bu hatayla karşılaşıyorum.
Sanırsam users klasöründe 2 tane profil olduğundan fakat Denetim Masası'na girip kullanıcılara baktığımda bir adet kullanıcı gözüküyor.

Yönetici olarak çalıştırmayı dener misiniz?

Kullanıcının klasörüne kurmaya çalışıyor çünkü User yükleyicisi bu. Sitesinden "System" yükleyicisini seçerseniz Program Files'a kuracaktır, sorun kalmayacaktır.

Kullanıcının klasörüne kurmaya çalışıyor çünkü user yükleyicisi bu. Sitesinden "System" yükleyicisini seçerseniz program Files'a kuracaktır, sorun kalmayacaktır.

Fakat benim kullandığım user "cagatay" olması lazım "çağatay" diye bir user hesabım yok bu tarz şeyleri engellemek için nasıl bir yol izleyebilirim illa her şeyi System ınstaller olarak mı indirmem gerekir?

Fakat benim kullandığım user "cagatay" olması lazım "çağatay" diye bir user hesabım yok bu tarz şeyleri engellemek için nasıl bir yol izleyebilirim illa her şeyi System ınstaller olarak mı indirmem gerekir?
Çoğu program zaten Program Files'a kurar.

Sistem değişkenlerinizde sorun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…