Visual Studio Code MSB1011 hatası

sugoma

Hectopat
Daha fazla  
1 ay önce .Net kurarak C#'a başlamıştım. Bugüne kadar hiçbir problem yoktu fakat yeni bir klasör açıp yeni bir proje oluşturmak istediğimde "dotnet build" komutundan sonra "msbuild: Error MSB1011: Bu klasör birden fazla proje veya çözüm dosyası içerdiğinden hangi projenin veya çözüm dosyasının kullanılacağını belirtin." hatası alıyorum. 3 kere silip denedim fakat hep aynı hatayı alıyorum. Klasörü dotnet komutları ile açtım acaba ondan dolayı mı olmadı anlayamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

"dotnet build" komutunu yazdığınız terminal ekranında projenin olduğu dizinle aynı dizinde misiniz?

Şu stackoverflow ve github sayfalarında bununla ilgili detaylı tartışmalar var:

MSBUILD : error MSB1011: Specify which project or solution file to use because this folder contains more than one project or solution file

dotnet watch fails when directory has multiple csproj files · Issue #33674 · dotnet/sdk

Sorun vscode'un C# Devkit eklentisini kullanıyorsan onun bir {proje adı}.generated.sln dosyası oluşturması gibi gözüküyor ve sanırım dotnet normal dotnet new yaptığında oluşan .csproj dosyasının yanında onu da geçerli bir build hedefi olarak görüyor. Orada .sln dosyasını silmeden etrafından etrafından dolaşmanın birkaç yolu tartışılmış ama genel olarak çözülmemiş bir sorun gibi duruyor.

Şu Stack Overflow ve GitHub sayfalarında bununla ilgili detaylı tartışmalar var:

MSBUILD : error MSB1011: Specify which project or solution file to use because this folder contains more than one project or solution file

dotnet watch fails when directory has multiple csproj files · Issue #33674 · dotnet/sdk

Sorun VS Code'un C# devkit eklentisini kullanıyorsan onun bir {proje adı}.generated. Sln dosyası oluşturması gibi gözüküyor ve sanırım dotnet normal dotnet New yaptığında oluşan. Csproj dosyasının yanında onu da geçerli bir Build hedefi olarak görüyor. Orada. Sln dosyasını silmeden etrafından etrafından dolaşmanın birkaç yolu tartışılmış ama genel olarak çözülmemiş bir sorun gibi duruyor.

Çok ilginç ilk açtığım projede hiçbir sorun yoktu nedense bugün tekrar açtığımda sorun oldu. Teşekkürler yardım için.

Belki aynı hatayı alan olursa diye çözümü yazmak istedim. Arkadaşın da dediği gibi C# devkit eklentisiyle ilgili bir sorun. Eklentiyi kaldırıp yeni bir proje kurdum. Dotnet Build komutundan sonra bir daha hata almadım. İsterseniz projeyi oluşturduktan sonra C# devkit eklentisi tekrar yükleyebilirsiniz. Ben denedim ve öyle de bir sorun çıkmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı