Visual Studio .exe bağlantısına SQL eklemek

erenkaq

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, benim bir Visual Studio form projem var. Bu projede SQL bağlantılı bir veri tabanı var ve kullanılıyor.
Ben bu projeyi nasıl SQL bağlantılarını kaybetmeyecek veya projenin kurulduğu bilgisayara senkronize olacak şekilde .exe olarak ayarlayabilirim.
.exe oluşturmayı biliyorum ancak SQL bağlantılarını nasıl halledebilirim bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AppConfig dosyası içerisine kaydedebilirsiniz. Ben o şekilde yapıyorum.

Veritabanı eğer uzaktan erişime ile kullanacaksan yani tek bir veritabanını tüm kullanıcılar kullanacaksa sıkıntı yaşamazsın zaten.

Ancak lokal olarak veritabanı kurulacaksa her bilgisayara SQL kurulması ve programına da o SQL bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Bu durum standart bir ön tanımlama ile yapılamaz her bilgisayarın sql adı bağlantısı vs farklı olacaktır çünkü.

Veri tabanı eğer uzaktan erişime ile kullanacaksan yani tek bir veritabanını tüm kullanıcılar kullanacaksa sıkıntı yaşamazsın zaten.

Ancak lokal olarak veri tabanı kurulacaksa her bilgisayara SQL kurulması ve programına da o SQL bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Bu durum standart bir ön tanımlama ile yapılamaz her bilgisayarın SQL adı bağlantısı vs farklı olacaktır çünkü.

Uzaktan erişim dediğiniz benim bilgisayarım ve karşı bilgisayarsa evet bu şekilde yapmak istiyorum ancak projeyi .exe olarak oluşturduğumda SQL dosyaları gelmiyor.

Uzaktan erişim dediğiniz benim bilgisayarım ve karşı bilgisayarsa evet bu şekilde yapmak istiyorum ancak projeyi .exe olarak oluşturduğumda SQL dosyaları gelmiyor.
Eğer uzaktaki bir SQLServer a bağlanacaksan zaten SQL verilerin uzak makinada olacağından SQL dosyalarına ihtiyacın yok. Sadece bağlanabilmen için uzaktani SQLServer ın bağlantı bilgilerini projende kullanman yeterli olacaktır.

Eğer uzaktaki bir SQLServer a bağlanacaksan zaten SQL verilerin uzak makineda olacağından SQL dosyalarına ihtiyacın yok. Sadece bağlanabilmen için uzaktani SQLServer ın bağlantı bilgilerini projende kullanman yeterli olacaktır.

Bir text dosyasının içine bağlantı bilgilerini yazdım. Baglanti komutunu da bu dosyanın içine yönlendirdim ancak yine olmadı. YouTube'dan baktığımda insanlar bu yöntemin kullanılabilmesi için text dosyasının içindeki SQL bağlantı bilgilerinin sürekli şekilde manuel olarak değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlardı.

AppConfig dosyası içerisine kaydedebilirsiniz. Ben o şekilde yapıyorum.
anlayamadım dediğiniz şeyi

Ben kendi Windows Form uygulamam için exe.config uzantılı bir dosyam var orada bağlantımı tutuyorum. Windows Form dosyayı otomatik oluşturması lazım.

Dostum kızma ama yine anlamadım
Dosyada bu şekilde connection stringimi tutuyorum.
1698826080736.png

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı