Çözüldü C/C++ Visual Studio ile C kodu nasıl çalıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Normandy Boi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni C dili öğrenmeye başladım ve Visual Studio kurdum her şeyi hallettim her hatayı çözdüm ama şimdi terminal bu hatayı veriyor. Sizce ne yapmam lazım?

1730582365588.png

Not: Olimpiyat dosyanın adı.

Dosya Ekleri

• 1730582315882.png
    1730582315882.png
    6,8 KB · Görüntüleme: 61
Çözüm
Arkadaşlar direkt mingw'yi silip msys2 kurdum düzeldi, teşekkürler herkese yardımları için.
Garip bir şekilde kod çalıştı.
Kod:
PS C:\Users\norma\Desktop> cd "c:\Users\norma\Desktop\C\" ; if ($?) { g++ main.cpp -o main } ; if ($?) { .\main }
Hello World!

@Normandy Boi @mustafaaozk

C dosyasını da silip başka bir isim denesene. main.c olarak filan. Belkide C dosyasının uzantısı C ile bitmiyordur.compiler da sorun yok C++ çalıştırdığına göre dosya uzantı isim hatası yerini bulamama olabilir.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle kodu compile etmeniz lazım. Oradan üretilen çalıştırılabilir dosyayı çalıştırmanız gerekiyor. Bu yazdığınız kod onu yapıyor aslında ama biraz karışık görünüyor. bunu bir makefile dosyası şeklinde yaparsanız, ilerisi için daha rahat olur hem de makefile yazımını öğrenmiş olursunuz
makefile tutorial

C dosyasını da silip başka bir isim denesene. main.c olarak filan. Belkide C dosyasının uzantısı C ile bitmiyordur.compiler da sorun yok C++ çalıştırdığına göre dosya uzantı isim hatası yerini bulamama olabilir.
Yaptım hocam. Dosyayı savelemezsem collect2.exe: error: ld returned 1 exit status hatasını, savelersem de gene aynı hatayı veriyor maalesef.

Hocam öncelikle kodu compile etmeniz lazım. Oradan üretilen çalıştırılabilir dosyayı çalıştırmanız gerekiyor. Bu yazdığınız kod onu yapıyor aslında ama biraz karışık görünüyor. bunu bir makefile dosyası şeklinde yaparsanız, ilerisi için daha rahat olur hem de makefile yazımını öğrenmiş olursunuz
makefile tutorial
nasıl yapacağıma dair daha basit bir şey yok mu?

Yaptım hocam. Dosyayı savelemezsem collect2.exe: error: ld returned 1 exit status hatasını, savelersem de gene aynı hatayı veriyor maalesef.

nasıl yapacağıma dair daha basit bir şey yok mu?
Hocam benim eski ödevlerden yaptığım basit bir makefile var şu şekilde:

Makefile:
all: hw1

hw1: main.o
    g++ -o exe main.o

main.o: main.cpp
    g++ -c main.cpp

clean:
    rm *.o exe

Bash:
make
yazıp çalıştırınca exe dosyası üretiyor daha sonra