Visual Studio kod hata veriyor

darkweeb

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
YouTube'deki kodu aynısını yazıyorum, 5-6 defa kontrol etmeme rağmen caliştiriken hata alıyorum. Sırf bu yüzden 2 hafta calişamadım.

Bizzat bu konudan uyarı almışım. Haliyle neyin yanlış olduğunu anlatmak benim için vacip oldu.

İlk işime girdiğimde patronumun neden beni seçtiğimi sorduğumda şu cevabı almıştım;

- Sana ne oldu dediğinde hatanın ne olduğunu söylüyorsun, "hata var" deyip bırakmıyorsun. Senden önceki burada çalışanlara "Ne oldu?" diye sorduğumda "Hata var" diye cevap aldım.

Bu bana öyle komik gelmişti ki hala aklıma geldikçe gülerim. Yani nasıl çalıştılar, daha önce kod yazdılar mı, bir okuldan ders olsun diye kağıt kaleme yazıp sonra da sınava o yazdıkları notları ezberleyerek girdiklerinden kendilerini yazılımda yeterli mi saydılar bilmiyorum.

Çünkü, yazılımda hatalar sizi yönlendirir. Gelen hataya göre ne yapmaya çalıştığınızı düşünür, sonra neyin doğru olduğunu anlarsınız. Konuda yazılımcılığa yakışmayan şeyler şunlar:
  • Yazdığınız kodun ilk seferde çalışması gerektiğini varsayıyorsunuz. Bunu size söyleyen kimdi bilmiyorum ama sizi yanlış bir beklentiye sokmuş.
  • Hatalar çeşit çeşit. Hangi hatayı nasıl alacağınızı bilemeyiz ve kurulumdan kaynaklanan binbir türlü hata görebilirsiniz. Bunun olabileceğini direkt es geçmişsiniz.
  • Araştırma yok. ChatGPT diye bir şeyin olduğu çağda yeterince araştırma yaptığınızı kabul edemiyorum. Yazılımcılığın dörtte ikisi hata almak, dörtte biri de araştırmaktan geçiyor. Çözümü aramaktan bahsetmiyorum, hatanın ne olduğunu anlamaktan bahsediyorum.
Tabii bunların hiçbirisini takmayıp sürekli olarak bu konuda olduğu gibi agresif cevaplar almak da sizin elinizde. Agresif cevaplar almanızın aslında temel sebebi şu: Dışarıdan çok tembel ve umursamaz görünüyorsunuz. İnsanlar da buna tepki gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…