Visual Studio "Statik yerel işlevler özelliği C# 7.3'te kullanılamaz" hatası

Makaleler
1
Ekran Görüntüsü (3).png

Bu hatayı alıyorum.

Tam olarak ne demek? Yeni yeni öğreniyorum.
14. satırda yazan static kelimesini sil. Tüm fonksiyonların başında var diye koyduğunu varsayıyorum. Demek ki olması gerekmiyormuş.
Öğrendiğin yere de dikkat et. main içinde fonksiyon tanımlama eğitim girişinde yapılacak bir şey değil bence.

Static bir nested method oluşturabileceğinden emin değilim. Yeni öğrendiğinize göre aslında yapmak istediğiniz şey bu değil. Aşağıdaki gibi kullanın. Method içinde method oluşturmamaya özen gösterin.

C#:
static void SelamVer() {

}

static void main(string[] args) {

SelamVer();

}

Hocam bu sefer de böyle bir hata var bu ne demek ? @Vavien.
Ekran Görüntüsü (7).png

Static bir nested method oluşturabileceğinden emin değilim. Yeni öğrendiğinize göre aslında yapmak istediğiniz şey bu değil. Aşağıdaki gibi kullanın. Method içinde method oluşturmamaya özen gösterin.

C#:
static void SelamVer() {

}

static void main(string[] args) {

SelamVer();

}
Sanırım biraz anladım teşekkürler :)

Arkadaşın attığı ve benim daha önce söylediğimi yap demek. Fonksiyon içinde fonksiyon tanımlanacaksa static olacakmış demek.
Hocam buradaki arkadaş nasıl yapıyor? Ben aynı şeyi yapınca hata veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam buradaki arkadaş nasıl yapıyor? Ben aynı şeyi yapınca hata veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yazdığınız yerlere dikkat edin. Siz main methodunun sahip olduğu gövdeye yazıyorsunuz. Videoda ise main methodundan sonraki boşluğa.

C#:
static void main(string[] args) { // main methodunu başlatan parantez

// main method içi
    // method içinde method yapıyorsunuz.

} // main methodunu kapatan parantez

// method dışı

static void SelamVer() { // methodu süslü parantez başlatır

// selam ver methodunun içi

} // süslü parantez bitirir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı