Visual Studio'da Properties ayarlarını değiştirip varsayılan yapmak mümkün mü?

fouur

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Visual Studio 2013 kullanmaktayım. Her projede;
  • Start position: CenterScreen
  • Maximum size: 315; 330
  • Minimum size: 315; 330
Gibi ayarlamalar yapmaktayım. İstediğim bu ayarları kaydedip varsayılan yapmak. Böylece her yeni proje aç dediğimde bu ayarları düzenlemekle vakit kaybetmemiş olurum. Bu mümkün mü?

Settings.Settings
[CODE title="Settings.Settings"]<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<SettingsFile xmlns="http://schemas.microsoft.com/VisualStudio/2004/01/settings" CurrentProfile="(Default)">
<Profiles>
<Profile Name="(Default)" />
</Profiles>
<Settings />
</SettingsFile>
[/CODE]

Setting Designer
[CODE title="Settings.Designer.cs"]//------------------------------------------------------------------------------
// <auto-generated>
// This code was generated by a tool.
// Runtime Version:4.0.30319.42000
//
// Changes to this file may cause incorrect behavior and will be lost if
// the code is regenerated.
// </auto-generated>
//------------------------------------------------------------------------------

namespace Bunu_tekrar_gösterme.Properties
{

[global::System.Runtime.CompilerServices.CompilerGeneratedAttribute()]
[global::System.CodeDom.Compiler.GeneratedCodeAttribute("Microsoft.VisualStudio.Editors.SettingsDesigner.SettingsSingleFileGenerator", "11.0.0.0")]
internal sealed partial class Settings : global::System.Configuration.ApplicationSettingsBase
{

private static Settings defaultInstance = ((Settings)(global::System.Configuration.ApplicationSettingsBase.Synchronized(new Settings())));

public static Settings Default
{
get
{
return defaultInstance;
}
}
}
}
[/CODE]
Bu benim hazır taslağım olmasını istediğim ayarlar. Dosya adı: Bunu bir daha gösterme.
Yeni dosya adı örneğin: Techopat1 olsun.
Bunu bir daha gösterme kısmını silip Technopat yazdım.
VS'de F5 ile projeyi çalıştırdığımızda otomatik kaydediyor diye biliyorum. Ayrıca all save'de yaptım. Durum bu.

Eski projeyi VS'de açtığımda ayarlar aynı duruyor. Program içerisinde ayarlar hafızada görünüyor.

Evet program içerisinde ayarlarda sorun gözükmüyor.
Projenin Visual Studio'daki ayarlar kısmının resmini atabilir misiniz? Ayarları kaydederken Properties.Settings.Default.Save() dediniz mi?

Bir de doğru projenin Settings dosyasına baktığınızdan eminsiniz değil mi? Belki de yeni açtığınız projenin Settings dosyasına bakıyorsunuzdur.

Normalde dosyanın bu şekilde gözükmesi lazım:
1636287350678.png

Doğru dosyaya baktığımdan eminin. Yeni proje açıp tekrar tekrar denedim. Gözümden kaçan başka bir şey var ama bulamadım. Tekrar inceleyim çözüm bulursam yazarım. Properties.Settings.Default.Save(); kod satırına gelince program kendi kaydediyor düşüncesiyle bunu yapmamıştım. Şimdi denedim ama sonuç yine aynı sizdeki gibi kodlar gözükmüyor maalesef.

Doğru dosyaya baktığımdan eminin. Yeni proje açıp tekrar tekrar denedim. Gözümden kaçan başka bir şey var ama bulamadım. Tekrar inceleyim çözüm bulursam yazarım. Properties.Settings.Default.Save(); kod satırına gelince program kendi kaydediyor düşüncesiyle bunu yapmamıştım. Şimdi denedim ama sonuç yine aynı sizdeki gibi kodlar gözükmüyor maalesef.

Burada olabildiğince açık gösterdim. Eğer gösterdiğim şekilde de olmazsa başka bir sıkıntı vardır. Settings dosyalarına kendiniz ekleme yapmaya çalışın ayarları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı