Vivaldi / Firefox neredeyse fox alıyordu

Ali CEYLAN

Hectopat
Katılım
14 Mart 2017
Mesajlar
687
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen senelerde de tarayıcı adı altında ufak tefek tecrübe ettiğim mevzuları paylaştığım konu vardı. O günden bu güne hala tarayıcı araştırması, denemesi ve kullanıcı dostu olup olmadıklarını araştırmak bende hobi halini aldı diyebilirim. Son zamanlara kadar kullandığım asıl tarayıcım vivaldi idi. Ta ki kayıtlı şifrelerim in ruhuna el fatiha okuyana kadar.

Üstteki bağlantı içindeki konuda bayağı tartışıldı çizildi edildi. Sonunda Vivaldi'nin gizlilik politikası ve izleyici engelleme potansiyeli bayağı hoşuma gitti.
Sonuçta incelemelerimde Firefox'tan bir tık fazlası oy aldı diye Vivaldi'ye kaldığım yerden devam ediyor gibiyim. Firefox mobil sürümünü düzeltmeli... Kullanışlılık ancak bu kadar olur. PC ve mobil olarak senkron kullanmalıyım.
Her şey tabii güllük gülistanlık değil. Önceki ana sürüm ( 2. 0 ) ile ara sürümler dahil ( 3.0 )'a kadar bazı problemlerin çözülmediğini fark ettim.
Şöyle ki;

asyagrafik dedi:
1. webpanel kısmında WhatsApp web aktif ettim. Bildirim izni için sol yukarıyı gösterse de tıklayacak bir yer bulamadım. Doğrudan bildirimlere sormadan izin ver diye geçtim. Bir çok sürümdür bu hata mıdır bilemem ama devam etmekte.

Web panelinden WhatsApp'ı kaldırıp, tekrardan ekleyebilirsiniz. Şu anda bildirimler gelememekte midir?

asyagrafik dedi:
2. mobil üzerinde kullanırken Android sanal tuş ile geri dön veya ana ekrana dön tuşuna bastığımda ikinci kez çıkmak için tekrar dokun demesi bana biraz hantallık geldi. Bunu kaldıracak bir menü veya seçenek göremedim.

Bildiğim kadarıyla beta sürümündeki özelliklerinde sanal tuş fonksiyonu deneniyordu. Kararlı sürümde ben de bulamadım.

asyagrafik dedi:
3. web panelde web WhatsApp görüşmelerinde herhangi bir dosya indirme de bug var.
Şöyle ki; dosya indir seçtiğimde indirildi dese de indirdiği yer belirsiz. PC'de arama yaptım. İndirdiği dosyaya ulaşamadım. Ne indirirken ne de indirme öncesi kayıt yeri sormadı. Hala da sormuyor. Kısaca panel web WhatsApp dosya alışı sıkıntı. Bu hala düzeltilmemiş. Bir tek ben mi fark ediyorum?

Tarayıcının ayarlarından dosya konumunu ayarlayabilirsiniz. Birinci adımda bahsettiğim üzere web panelini tekrardan aktif edebilirsiniz.

Gibi problemlerime @@unnamedington oldukça yardım ediyor. Önerilerini yaptık.
Fakat bildirim geliyor da, sohbet penceresindeki her hangi bir dosyayı '' indirildi '' dese de indirmiyor. İndirme dizinini manuel ayarladım. Değişen olmadı. Web Whatsapp tekrar ekledim. Yine değişen bir şey olmadı. Panel üzerinde dosya indirme hatası var yazılımın. Fikri olan, buradan da yazıp çizebilir. İki tarayıcı arasındaki fikirlerinizi de merak ediyorum.
 
Fakat bildirim geliyor da, sohbet penceresindeki her hangi bir dosyayı '' indirildi '' dese de indirmiyor. İndirme dizinini manuel ayarladım. Değişen olmadı. Web Whatsapp tekrar ekledim. Yine değişen bir şey olmadı. Panel üzerinde dosya indirme hatası var yazılımın.
Şu anda ben de sürekli denemeye çalışıyorum. Fakat bildirim ve dosya indirme hataları var. Bunu iyice bir araştırmam gerekiyor. Normalde bildirimlere izin vermemiz gerekn mesaj sol üstte neredeyse gözükmüyor. Panel ne kadar büyütülürse büyütülsün yine bana mısın demiyor.

@Ali CEYLAN, şöyle bir adım uyguladım. İlk önce WhatsApp'ın bulunduğu panele sağ tıklayın ve Birlikte Aç diyerek Yeni sekme sayfasına geçin. Ardından WhatsApp size bildirim göndermek için izin isteyecektir. Buradan izin verip kullanabilirsiniz.
Screenshot_3.png

Screenshot_2.png
Edge’ye alıştım. Farkları neler?
Daha fazla kişiselleştirebileceğiniz ayarlar, varsayılan reklam ve izleyici engellemesi ile Opera'daki gibi sidebar (köşe çubuğu) özelliği bulunmaktadır. Deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Yeni sekmede aç yaparak bildirimleri düzelttim ben de. Bakalım gelecek mi?
Asıl sorun dosya alışında. Şunu far kettim. Herhangi bir siteden download ederken sorun yok. Şu ana kadar gördüğüm sıkıntı sadece Web WhatsApp üzerinde. Panelde sıkıntı çıkartıyor. Sekmede sorun yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl sorun dosya alışında. Şunu far kettim. Herhangi bir siteden download ederken sorun yok. Şu ana kadar gördüğüm sıkıntı sadece WhatsApp Web üzerinde. Panel de sıkıntı çıkartıyor. Sekme de sorun yok.
Dosyayı indiriken yeni sekmede açıp indirebilirsiniz. Normal olarak konuşmalarınızı panel üzerinden yürütebilirsiniz.
 
Dosyayı indiriken yeni sekmede açıp indirebilirsiniz. Normal olarak konuşmalarınızı panel üzerinden yürütebilirsiniz.
Baya uzun bir yol olacak. İlgili dosyaya yeni sekmede aç dediğimde doğrudan sekmede whatsapp açıyor. Paneldeki çıkış yapıyor. Ve yine ilgili konuşmaya gelip dosyaya indir demem gerekiyor. Sonra tekrar wep panel'e gelip whatsapp aktif etmem gerekiyor.
Ciddi uzun bir yol.
 
Web panelden Whatsapp üzerinden dosya indirme hatası global bir halde.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı