Vivaldi tarayıcısına dahili Proton VPN entegre edildi

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Chrome tabanlı bir tarayıcı olan Vivaldi, dahili olarak Proton VPN bağlantısı sunma kararı aldı.

Vivaldi ekibi gizliliğin önemli olduğunu ve güvenliğe önem verdiklerini söyleyerek bu yeni özelliği duyurdu.

Kaynak: Proton VPN for Vivaldi

Ben şahsen Proton'a da Vivaldi'ye de güvenmiyorum.
Firefox + Tor (Tor'u FF'de proxy olarak kullanmak) daha gizli. Vivaldi'nin bazı kısımları ve Proton VPN'nin Backend'i kapalı kaynak zaten.

Ben şahsen Proton'a da Vivaldi'ye de güvenmiyorum.
Firefox + Tor (Tor'u FF'de proxy olarak kullanmak) daha gizli. Vivaldi'nin bazı kısımları ve Proton VPN'nin Backend'i kapalı kaynak zaten.
Vivaldi'ye ben de güvenmiyorum. Özellikle "Gizliliğinize önem veriyoruz." demeleri komik geldi.

Vivaldi zaten Opera'nın taklidi gibi bir şey. Opera'yı Çinlilere sattıktan sonra Opera'da önceden çalışanlar kuruyor. Bu VPN'i de Opera'da da var diye eklemişlerdir.
Tebrik etmek lazım, görünüş olarak Opera'dan iyidir ancak güvenlik amacıyla uzak dururum.

Avrupalı şirketlerden korkmayın. ABD merkezli şirketlerden korkun. Vivaldi Avrupa Birliği GDPR gizlilik yasalarıyla denetlenen ve korunan bir şirket.
Olay veri satılması. %100 açık kaynaklı olmaması da ayrı bir etken. Firefox'a bile güvenim öldü benim.

Olay veri satılması. %100 açık kaynaklı olmaması da ayrı bir etken. Firefox'a bile güvenim öldü benim.
Kullandığın her açık kaynak kodlu yazılım için yayınlanan her güncelleme sonrasında kodlarını açıp bakıyor musun zararlı bir şey var mı diye? Sana bu kadar endişe duyduran şey ne olabilir ki? XenForo da kapalı kaynak kodlu. Bu yazılıma sahip sitelere de girmek seni endişelendirmiyor mu? Arka planda ne olduğunu bilmiyorsun.

Kullandığın her açık kaynak kodlu yazılım için yayınlanan her güncelleme sonrasında kodlarını açıp bakıyor musun zararlı bir şey var mı diye? Sana bu kadar endişe duyduran şey ne olabilir ki? XenForo da kapalı kaynak kodlu. Bu yazılıma sahip sitelere de girmek seni endişelendirmiyor mu? Arka planda ne olduğunu bilmiyorsun.
Yaptığını kesin bildiğimiz ayrı, bilmediğimiz ayrı. Vivaldi ve Firefox'un veri sattığı açık bilinen bir gerçek olduğu için güvenmem.

Olay veri satılması.
Güvenlik, gizlilik ve mahremiyet farklı şeylerdi hocam.
Sadece Chromium tabanlı olması bile Firefox ve Firefox tabanlı tarayıcılardan daha güvenli yapıyor açıkçası.

Ayrıca zaten çoğumuz hazır binary kullanıyoruz çokta tartışılacak yanı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı