Viyana'dan PS5 Pro getirilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım Viyana'ya gidecek haftaya, PS5 Pro fiyatlarına baktım 800 euro gibi. Hesaplayınca 29 bin TL gibi bir fiyata geliyor. Sizce bu fiyata alınır mı? Yoksa büyük problemler yaşar mıyım oradan cihaz geldiği için?

Vallahi ben mayıs da dubaiden SLI'im aldım 15 bin TL'ye. Hiçbir şey yok. Mis gibi kullanıyorum. Ohhh. Şüphe buysa hiç sıkıntı olmaz. Ve zor cihaz değil, Türkiye de servis veren kaliteli yerler var. Zaten bu cihazlar kolay kolay sorun yaşamıyor.

Gümrük vergisi ve KDV var KDV: %18 gümrük vergisi: %20 31.000TL olabilir hepsiyle beraber.

Böyle bir şey yok. Lütfen araştırıp buraya yazı yazın.
Elde kendin getirince öyle bir vergi yok, kimse bir şey demedi. Diyemezler zaten. Açın bakın gümrüğün sitesinde şunlar yazıyor.
4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

5.soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap:
2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu kararı eki 9 sayılı liste.
b) diğer eşya.
7- bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Böyle bir şey yok. Lütfen araştırıp buraya yazı yazın.
Elde kendin getirince öyle bir vergi yok, kimse bir şey demedi. Diyemezler zaten. Açın bakın gümrüğün sitesinde şunlar yazıyor.
4.soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap:
yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro'luk eşyayı muafen getirebilmektedir.

5.soru: Yolcu beraberi kişisel eşya muafiyeti nedir?
Cevap:
2009/15481 sayılı kararın "kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile karar eki ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır. Sayfanın sonunda yer verilen ek-9 sayılı listenin (a) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (b) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu kararı eki 9 sayılı liste.
b) diğer eşya.
7- bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Teşekkürler ben getirirken de boyle bir şey yoktu, araştırmaya koyulmustum arkadasın mesajından sonra.

Vallahi yapıştırayım çok sağ olun, problemsiz kullanıyorsanız bir durum olmaz herhalde. TR'de 50K'ya satıyorlar :D

Yani zaten her halükarda Sony TR'de distribitör ile çalışıyor. Dİstribitör servislerini hepimiz biliyoruz. Her şeyi senin hatanmış gibi göstermeye çalışır genelde. Sende uğraşır durursun. o yüzden en azından ucuza getirmek daha mantıklı :D

Yani zaten her halükarda Sony TR'de distribitör ile çalışıyor. Dİstribitör servislerini hepimiz biliyoruz. Her şeyi senin hatanmış gibi göstermeye çalışır genelde. Sende uğraşır durursun. o yüzden en azından ucuza getirmek daha mantıklı :D
Hocam peki bu cihaz dijital yani optik sürücü olmadan geliyor, ilk defa PS almayı düşünüyorum da oyun tarafını nasıl yöneteceğim? PS Store'a bir göz attım gerçekten PC'ye göre uçuk fiyatlar var :)

Hocam paketini acip getirdiginiz surece gumrukluk bir sıkıntı olmaz bir de taxfree alirsiniz ne kadarsa vergi orada mis gibi ucuza PS5 Pro GTA6 cikinca bende bir yurt dışı yapip almayi dusunuyorum param yeterse.

Hocam peki bu cihaz dijital yani optik sürücü olmadan geliyor, ilk defa PS almayı düşünüyorum da oyun tarafını nasıl yöneteceğim? PS Store'a bir göz attım gerçekten PC'ye göre uçuk fiyatlar var :)

O PS'nin normal hali indirimleri takip edeceksiniz oyle alacaksiniz baska sansiniz pek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı