VLC nasıldır?

Gom Player'ı bir ara yükledim görüntü bozuluyordu müzikte açtığımda ses kaliteside kötüydü ayar filan yapılması gerekiyor mu bilmiyorum ama yüklediğim gibi kullanmaya başladım çok kötüydü ses ve görüntü kalitesi.
Plus versiyonu kullaniyorum ben arti olarak kodekleri falan kurarsan daha iyi olur.

Neden hocam? Windows Media Oynatıcı yeterli değil mi?
WMP bazı videoları oynatması için codec paketlerine ihtiyaç duyar. VLC çoğu video formatını native olarak destekler ve çalıştırır. Çalıştıramadıkları için de gerekli kodekleri kurman için seni yönlendirir.

Sadece video seyretmek için kullanacaksan basit arayüzü vardır, ileri özellikleri kullanmak istiyorsan da hertürlü derin dalışa müsade eder (WMP etmez)

Bugüne kadar kullandığım media playerlar içinde sistem ile en iyi geçinendir.

6d241f18f99c45949430228ded2be394.jpg

VLC artık eskide kaldı ve sorunlu bir oynatıcı. Yüksek çözünürlüklü ve yüksek bitrate'li videolarda ileri geri sararken iyi sistem olmasına rağmen geç tepki veriyor ve OPUS ses kodeğinde ileri geri sardığında ilk 1-2 saniye ses vermiyor.

Öte yandan MPV'de hiç bu tür sorunlar yok. Üstüne üstlük teknik altyapısı değiştirilebildiği için debanding, scaling gibi ayarlar sayesinde diğer oynatıcılara kıyasla daha güzel görüntü kalitesi sunuyor. Shader desteği sayesinde de görüntü çok daha güzel hâle getirilebiliyor ve çok iyi kalitede upscale yapılabiliyor.

VLC kullanıyorum, güzel bir oynatıcı.

VLC artık eskide kaldı ve sorunlu bir oynatıcı. Yüksek çözünürlüklü ve yüksek bitrate'li videolarda ileri geri sararken iyi sistem olmasına rağmen geç tepki veriyor ve OPUS ses kodeğinde ileri geri sardığında ilk 1-2 saniye ses vermiyor.

VLC ile sorun yaşamadım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gomplayerin saçma sapan programlarla beraber kurdurmak istemesi üzerine geçtiğim VLC bir daha asla Gomplayeri aratmadı. Ayrıca bildiğim kadaroyla opensource bir yazılım. Daha ne olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı