Çözüldü VLC'de en boy oranı nasıl sabitlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Hatay, Antakya
Merhaba, VLC'de en boy oranını nasıl sabitleyebilirim? Her yeni video açtığımda tam ekrana yakın bir pencere açılıyor yarısı da görünmüyor alttaki gibi açılıyor.

IMG_20230602_183604.jpg

Çözüm
Pencerenin konumu aynı. Çözünürlükleri farklı. Sol üst noktası hep aynı farkındaysanız. Windows bunu sağlıyor. VLC de uyuyor. 1080p ekranda 1080p video pencere modundayken tam ekran yapılsa kaplayacağı yer kadar alan kaplıyor.

Ctrl + P yapıp arayüz görüntüye göre boyutlandırılsın (resize interface to window size) ayarını kapattığınızda düzelmeli.
İlginçtir ki bende düzelmedi. O yüzden çalıştıra %appdata%/vlc yazıp güzel bir klasör açtım. İçindeki vlcrc isimli dosyayı not defteri ile açıp #qt-video-autoresize=1 olan satırı #qt-video-autoresize=0 yaptım.
Bu VLC ile alakalı değil. Windows sen pencereyi nasıl bırakırsan öyle açıyor. En azından amaç o. O yüzden birkac kere açtığınızda bulmak istediğiniz şekilde kapatmayı deneyin. Yola gelecektir.
Yok valla ya birkaç haftadır kullanıyorum düzelmiyor.
Sağ click -> görüntü -> en boy oranı. Görüntüyü ekrana sığdırmak için her zaman ekrana sığdır tikini işaretleyebilirsin.
İşe yaramıyor dostum.

VLC'yi açıyorum.

1685799984711.png

Pencere haline getiriyorum ve küçültüyorum. Ardından sağ üstteki çarpı tuşuna basıp kapatıyorum.

1685800006808.png

VLC'yi tekrar açıyorum. İnanılmaz bir şey oluyor. Tam olarak dediğim gerçekleşiyor. Gerçekten inanılmaz. Akıl alır gibi değil.

1685800064299.png

Biraz beklerseniz video çekip yükleyeceğim. Siz hala öyle olmadığını iddia etmeye devam edin.

@KdrKaya89 HD olması vakit alabilir. Bahsettiğini şey bu değil mi? Farklı bir şey ise daha açık şekilde anlatmaya çalışır mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pencerenin konumu aynı. Çözünürlükleri farklı. Sol üst noktası hep aynı farkındaysanız. Windows bunu sağlıyor. VLC de uyuyor. 1080p ekranda 1080p video pencere modundayken tam ekran yapılsa kaplayacağı yer kadar alan kaplıyor.

Ctrl + P yapıp arayüz görüntüye göre boyutlandırılsın (resize interface to window size) ayarını kapattığınızda düzelmeli.
İlginçtir ki bende düzelmedi. O yüzden çalıştıra %appdata%/vlc yazıp güzel bir klasör açtım. İçindeki vlcrc isimli dosyayı not defteri ile açıp #qt-video-autoresize=1 olan satırı #qt-video-autoresize=0 yaptım.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı