VLC'de kalıcı alt yazı eklemek

lubbockk

Hectopat
Daha fazla  
VLC üzerinden nasıl kalıcı olarak alt yazı ekleyebilirim(yani gömebilirim)? Başka uygulamalar da var biliyorum ama sanki bu uygulama üzerinden de yapılıyordu diye hatırlıyorum, ama nasıl olduğunu unuttum.

Son düzenleyen: Moderatör:
VLC üzerinden nasıl kalıcı olarak alt yazı ekleyebilirim(yani gömebilirim)? Başka uygulamalar da var biliyorum ama sanki bu uygulama üzerinden de yapılıyordu diye hatırlıyorum, ama nasıl olduğunu unuttum.
Benzer bir sorunu yaşamıştım, videonun her saniyesine ayrı ayrı gömme yapıyor. Uzun sürüyor. Ayrıca altyazılar senkron olmayabiliyor. Farklı alternatif bulamadım, konuyu takipteyim.

VLC ile gömmek için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Altyazı seçeneklerine (opsiyonel olarak) eklemek için HandBrake öneririm.

Benzer bir sorunu yaşamıştım, videonun her saniyesine ayrı ayrı gömme yapıyor. Uzun sürüyor. Ayrıca altyazılar senkron olmayabiliyor. Farklı alternatif bulamadım, konuyu takipteyim.
Bilemiyorum hocam vlc de bulamamıştım MKVToolnix programı ile yapmıştım onu önerebilirim.

Bir film izlemek içinse Subscene - Browse subtitles buradan indirip kurabilirsiniz ama her seferinde VLC alt yazı seçeneklerinden seçmeniz gerekiyor senkronizasyonda bir sıkıntı olmuyor iyi akşamlar.

Bilemiyorum hocam vlc de bulamamıştım MKVToolnix programı ile yapmıştım onu önerebilirim.
Hah evet, MKVToolnix işe yarıyor demişlerdi ama kullandığım dosyalarda çalışmamıştı. Yani altyazıyı ekledi gösteriyordu ancak renderı bile birkaç saniyede tamamlayıp aynı dosyayı kopyalıyordu. Ben yapamamış da olabilirim.

Hah evet, MKVToolNix işe yarıyor demişlerdi ama kullandığım dosyalarda çalışmamıştı. Yani altyazıyı ekledi gösteriyordu ancak render'ı bile birkaç saniyede tamamlayıp aynı dosyayı kopyalıyordu. Ben yapamamış da olabilirim.
MKVToolNix altyazıları softsub olarak ekliyor, hardsub olarak değil. Softsub eklerken de tekrardan encode etmeye (bir diğer deyişle render) gerek olmadığı için videoyu kopyalayıp işi hemen bitiriyor. Eğer hardsub, yani altyazıyı video piksellerine gömme yapılmak isteniyorsa HandBrake gibi programlarla video tekrardan encode edilmeli.

Altyazı SRT ise direkt HandBrake'deki altyazı sekmesinden eklenebilir fakat SSA/ASS ise MKVToolNix ile altyazı softsub olarak videoya eklendikten sonra altyazılı video HandBrake'de tekrar açılıp altyazı sekmesinden altyazıyı seçtikten sonra "Yanmak/Burn In" seçeneğini seçip videoyu encode ederek altyazı videoya gömülebilir.

Örneğin aşağıdaki görselde MKVToolNix ile eklediğim softsub SSA altyazıyı HandBrake ile gömmeyi gösterdim:
HandBrake-Altyazı-Gömme.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı