VMG3312-B10B 2013 modemde sürekli kopmalar oluyor

SpIRooke

Kilopat
VMG3312-B10B 2013 model bir modeme sahibim ve kablolu olsun Wi-Fi olsun internet ya kopuyor ya da hız düşüyor. Müşteri hizmetlerini birçok kez aradım ve kendilerinde bir sorun olmadığını, modemde sıkıntı olabileceğini söylediler. Bu sorun yaklaşık 6 ay önce başladı ve yavaş yavaş daha da arttı. 50 Mbps HiperNet tarifesi kullanıyorum. Oyunlarda bir gün pingim 70-75 arası oluyor, bir gün ise 46-50 arası.

arayüz bilgisi.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
VMG3312-B10B 2013 model bir modeme sahibim ve kablolu olsun Wi-Fi olsun internet ya kopuyor ya da hız düşüyor. Müşteri hizmetlerini birçok kez aradım ve kendilerinde bir sorun olmadığını, modemde sıkıntı olabileceğini söylediler. Bu sorun yaklaşık 6 ay önce başladı ve yavaş yavaş daha da arttı. 50 Mbps HiperNet tarifesi kullanıyorum. Oyunlarda bir gün pingim 70-75 arası oluyor, bir gün ise 46-50 arası.

Eki Görüntüle 880916

Altyapı ile ilgili sorun yok modem kaynaklı sorun var. Yeni bir modem almanı öneririm.

Aynı modemi Türk Telekom HiperNet 50 Mbps ile kullanmaktayım. Ethernet ile sonuçlar gayet iyi fakat Wi-Fi performansı çok kötü bir modem. Menzil arttırıcı kullanarak evin çekmeyen bölümlerinde performansı en azından biraz yükseltebildim, bu şekilde kullanıyorum.

Ek olarak bu modemin Türk Telekom tarafından kasıtlı olarak eskitildiği belli.

Bahsettiğim menzil arttırıcı: TP-Link TL-WA854RE

Altyapı ile ilgili sorun yok modem kaynaklı sorun var. Yeni bir modem almanı öneririm.

Peki modem önerisi yapabilir misiniz? Menzil arttırıcı yerine yeni bir modem almaya daha sıcak bakıyorum çünkü. Bundan önce keenetic omni DSL bir modem almıştım ve kurulumunda sıkıntı çıkardığı için iade etmek zorunda kalmıştım.

Peki modem önerisi yapabilir misiniz? Menzil arttırıcı yerine yeni bir modem almaya daha sıcak bakıyorum çünkü. Bundan önce keenetic omni DSL bir modem almıştım ve kurulumunda sıkıntı çıkardığı için iade etmek zorunda kalmıştım.

Keenetic'in herhangi bir VDSL modemini satın alabilirsin. Keenetic dışında bir marka önermiyorum.

Ne gibi bir sorun yaşadın? Kurulumda sorun olan şey nedir tam olarak?
Müşteri hizmetlerinden destek aldın mı?

Müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Uygulamadan modemi görüyordu ancak birkaç adım sonra hata oluştu diyerek sıkıntı çıkarıyordu. Modemi resetleyerek yaklaşık 10 defa denedim ve her denememde aynı sorun çıkıyordu.

Müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Uygulamadan modemi görüyordu ancak birkaç adım sonra hata oluştu diyerek sıkıntı çıkarıyordu. Modemi resetleyerek yaklaşık 10 defa denedim ve her denememde aynı sorun çıkıyordu.

192.168.1.1 modem ara yüzünden kurulum yapmayı denemedin mi? Uygulama sorunluydu yeni düzelttiler yaklaşık 2 ay olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı