Çözüldü VMware makineye nasıl Linux kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zinederon

Kilopat
Yer
Ordu, Fatsa
Daha fazla  
İlk kez sanal makine kullanacağım ve Linux kurmak istiyorum.

Nasıl kullanacağım? Mesela bir OS kurdum ve ona bir miktar RAM verdim, kapatınca hala RAM'i kullanacak mı? (Sanal makineye ayırdığım RAM'i kapatınca kullanabilecek miyim?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Onları da kurarım ama şu sanal diski anlamadım. Geri alabiliyor muyum verdiğim alanı?

Alabiliyorsunuz. Sanal makinenin çalışabilmesi için sanal bir disk oluşturması gerekiyor. RAM olayı da şöyle:

Siz sanal makineyi açtığınızda sanal makineye verdiğiniz sınır kadar RAM'i bu sanal makine kullanabiliyor. Siz sanal makineyi kapattığınızda tekrar RAM yemeye devam etmiyor.
İlk kez sanal makine kullanacağım ve Linux kurmak istiyorum.

Nasıl kullanacağım? Mesela bir OS kurdum ve ona bir miktar RAM verdim, kapatınca hala RAM'i kullanacak mı? (Sanal makineye ayırdığım RAM'i kapatınca kullanabilecek miyim?)
ISO dosyasını kullandığın sanal makina programına import edip kurulumu yapacaksın. Ayrıca evet RAM'i kullanabilirsin.

Elinizde ISO dosyası var mı? Kullanacağınız Linux dağıtımın ISO dosyasından bahsediyorum.

Manjaro Linux denemenizi tavsiye ederim.
Xfce veya KDE Plasma.

Onları da kurarım ama şu sanal diski anlamadım. Geri alabiliyor muyum verdiğim alanı?

Alabiliyorsunuz. Sanal makinenin çalışabilmesi için sanal bir disk oluşturması gerekiyor. RAM olayı da şöyle:

Siz sanal makineyi açtığınızda sanal makineye verdiğiniz sınır kadar RAM'i bu sanal makine kullanabiliyor. Siz sanal makineyi kapattığınızda tekrar RAM yemeye devam etmiyor.

Çözüm

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı