VMware player sanal makine açılmıyor: RAM yetersiz

turhill

Hectopat
Katılım
3 Kasım 2013
Mesajlar
33
Yer
!StanBOL
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kafama Göre Takılıyorum
Herkeze merhaba.

Uzun yıllardır kullandığım yazılım bu gün ilk defa hata verdi veya ben öyle zannediyorum. Vmware player 6.0.3 build-1895310 sürümü kullanıyorum. Bana şöyle bir uyarı gösteriyor pencerede:
Not enough physical memory is available to power on this virtual machine with its configured settings.

It is possible that native applications and/or services have locked down memory which could be preventing the virtual machine from launching. Shutting down unnecessary applications or services may free enough memory to launch this virtual machine.

If you were able to power on this virtual machine on this host computer in the past, try rebooting the host computer. Rebooting may allow you to use slightly more host memory to run virtual machines.

Bu durum neden oluşur acaba?
Sistem:
2 çekirdek 3GHz 4 GB REM ve sanal makineyi de hep 1,3GB rem olarak ayarlıyorum. Dün çalışıyordu bu gün açtım şimdi çalışmıyor.

Konu ile ilgili fikri olan yazsın.
(Not: Şu anda evde internet yok Edge hızı ile 15 KB da yazdım bu iletiyi. O yüzden resim koyamadım.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 kurulu sanal makinede. Ayrıca sanal makine oluşturdum ve sanal makine açılmadan yukarıda ki hatayı veriyor.
 
Öncelikle pardon. Ahbap ne diye kafa yoruyorsun ki? Sil geç bana göre. 32Bit'te ne varsa 64'te de var :).
Evde internet yok o yüzden programı silmek istemiyorum. İnternetten sanal makine için gerekli paketleri indiriyor. 15 KB da mümkün değil. Ayrıca internet kafeye de gitmek istemiyorum. :)

Sorunu çözdüm. Sorun WMvare hizmetlerini durdurdum tekrar çalıştırıp yeniden balattım makineyi şu anda olağan şekil de çalışıyor.
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı