VMware Windows XP internete bağlanmıyor

Xraler

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G 6x 4.4GHz - RAM: 16GB DDR4-RAM PC-3200 (2x 8GB) - Anakart: MSI A520M-A PRO - SSD: NVME M.2 SSD 1TB Kingston NV2
Monitör: Lenovo D24-20 23,8" 1920X1080 4 Ms 75 Hz
İşetim Sistemi: Windows 11 Pro
VMware Windows XP internete bağlanamıyorum. Ne yapabilirim?

VMware Tools'u kurdunuz mu ?
VMware Tools'la pek ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Normal bir XP kurulumu yapıldıysa zaten internete yine de bağlanıyor. Tools'un olayı daha çok fare ve grafik sürücüleri.

Konu sahibine tavsiyem VMware'de Sanal Makine üzerindeki ağ ayarlarını kontrol etmesi. Ayarların "NAT" olarak seçildiğinden emin olun.

VMware Tools'la pek ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Normal bir XP kurulumu yapıldıysa zaten internete yine de bağlanıyor. Tools'un olayı daha çok fare ve grafik sürücüleri.

Konu sahibine tavsiyem VMware'de Sanal Makine üzerindeki ağ ayarlarını kontrol etmesi. Ayarların "NAT" olarak seçildiğinden emin olun.
Kurulum şeklini, yaptığı ayarları açıklarsa yardımcı olabiliriz. Ben hiç ayarları kurcalamadan kurmuştum, hâlâ çalışıyor.

Dosya Ekleri

• xp.PNG
    xp.PNG
    88,9 KB · Görüntüleme: 94

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    31,7 KB · Görüntüleme: 106
  • 2.PNG
    2.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 89
VMware ayarlarında sorun yok gibi duruyor. Ayrıca Windows XP'yi 32 bir kurduysanız o kadar RAM vermenize gerek yok sisteme. 2GB bile verseniz fazlasıyla yeterli olur.

Sistemi çalıştırıp Denetim Masası'ndan "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmından bir ekran görüntüsü atabilir misiniz peki?

VMware ayarlarında sorun yok gibi duruyor. Ayrıca Windows XP'yi 32 bir kurduysanız o kadar RAM vermenize gerek yok sisteme. 2GB bile verseniz fazlasıyla yeterli olur.

Sistemi çalıştırıp Denetim Masası'ndan "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmından bir ekran görüntüsü atabilir misiniz peki?
burada

Dosya Ekleri

• ağ.PNG
    ağ.PNG
    297,7 KB · Görüntüleme: 88

Technopat Haberler

Geri
Yukarı