VMware Workstation vs VirtualBox vs Hyper-V

Hangi sanallaştırma yazılımı daha iyidir?

• Oy verenlerin toplamı
    34
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Hiç böyle bir konu açmamıştım, bu nedenle bugün nihayet açmaya karar verdim.

Bu 3 sanallaştırma yazılımından hangisi daha iyidir? Ayrıca siz hangisini kullanıyorsunuz?

Ben VMware Workstation kullanıyorum ve gayet başarılı bir sanallaştırma yazılımı olduğunu düşünüyorum. VirtualBox çok sıkıntılı ve yavaş. Hyper-V hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapamayacağım.

Hepsini kullandım aktif olarak uzun süre. En çok VMware yazılımından memnun kaldım. Windows kurduğunuzda masaüstü performansı gerçek bilgisayar gibi hızlı. VirtualBox'a bin basar desem yalan olmaz.

Hepsini kullandım aktif olarak uzun süre. En çok VMware yazılımından memnun kaldım. Windows kurduğunuzda masaüstü performansı gerçek bilgisayar gibi hızlı. VirtualBox'a bin basar desem yalan olmaz.
Peki Hyper-V hakkında ne düşünüyorsunuz?

VMware en iyisi. Mac kullanıyorsanız Parallels çok iyi bir seçim. Ama ben VMware tercih ediyorum.

VMware en iyidir ama lisansları pahalı olmasa keşke. O yüzden oyumu VirtualBox lehine kullandım.

Hocam ev için ücretsiz kullanım var. GitHub'da da Pro kodlar paylaşılıyor. Aktif ettim ben. Crack falan değil yani.

VMware en iyidir ama lisansları pahalı olmasa keşke. O yüzden oyumu VirtualBox lehine kullandım.
Ne yalan söyleyeyim, ben VMware'i korsan olarak kullanıyorum :D. VirtualBox gerçekten çekilecek gibi değil. Ben de "aman, en kötü ne olur ki zaten" deyip VMware'i korsan olarak kullanıyorum.

Aslında ücretsiz VMware Workstation Player da mevcut fakat ben Pro sürümünü korsan olarak kullanıyorum. :D
Hocam ev için ücretsiz kullanım var. GitHub'da da Pro kodlar paylaşılıyor. Aktif ettim ben. Crack falan değil yani.
Aynen öyle. Ben zaten sadece kod giriyorum, bu yazılımda genel kodlar mevcut ve sorunsuz etkinleştirme yapıyor. Fakat yine de korsan sayılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı