VMware'de SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası

İşletim sistemi
Windows 10

emirhan91

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 16 GB DDR4 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
320GB Samsung HDD
Ekran kartı
RX580 8GB
Anakart
B550M-A Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 5700G
Hocam elimde şunlar var:
Ryzen 7 5700G 3.8GHz işlemci
3x16 GB DDR4 Corsair RAM
RX580 8 GB ekran kartı
B550M-A Wi-Fi anakart

Sorun şu:
Anakart BIOS'undan SVM modu (sanallaştırma) disabled > enabled diye kaydedıyorum, ardından PC yenıden başlıyor. VMware açıyorum ve kurulu olan bir sanal bilgisayarı başlattıktan 3-4 saniye sonra ekran mavi oluyor ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasını veriyor. Farklı anakartlar denedım, olmadı. RAM'ler denedım, olmadı. Hatta hata veren belki de anakart diye Ryzen 5 2400G model işlemci taktım aynı sisteme, onda sorun çıkarmadan açtı.
Anlayacagınız işlemci ile alakalı bir sorun var, donanımsal mı tam emin değilim. Varsa çözümünü bulabilen, dönebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu sorun işlemci kaynaklı mı hocam onu iletir misiniz?

Ses sürücünüzü, Intel Wi-Fi sürücünüzü ve Realtek Ethernet sürücünüzü güncelleyin.

Olay Görüntüleyicisi Raporu lazım. Sistem kısmını atın. yeterli olur.

Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kuracaksınız.

Chipset sürücünüzü güncelleyin.
Ağ sürücülerinizi güncelleyin.

PCI Bus sürücüsünü güncelleyin.

Hocam bu arada RX580 takılı değil sistemin dahili ekran kartı var ( Vega 8 ) Az önce AMD'nin resmi sitesinde güncelleme yaparken işlemin tamamlandığını fakat Windows tarafından eski sürüme geçirildiğini söyledi. Hocam ağ sürücülerinin hepsi güncel durumda fakat chipset nereden güncellenecek? Eğer DDU'dan bahsedıyorsanız bu işlemi yaptım.
Yaptıklarım şunlar:
Dahili ekran kartı AMD guncellemesi.
Chipset guncellendi.
PSI bus drıver kuruldu.
Ağ sürücüsü işlemci sürücüsü güncel.
DDU ile ekra kartı temizlendi.
Ve maalesef ki hala mavi ekran alıyorum.
Hocam ısrarla 4 GB olan dahili karta 512MB diyor hata buradan kaynaklı galiba bunu düzeltirsem düzelir Görev Yöneticisi DxDiag ve GPU-Z dede 512MB diyor ama ilk gun aldıgımda 4 GB idi eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…