Vodafone Net'te vadedilen hızın alınamaması

Mustafa891

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar son çare belki bilen biri görür ve yardımcı olur diye konu açıyorum. Üstelik ne Türkçe ne de İngilizce olarak forumlarda benimle aynı sorunu yaşayan göremediğim için gelecekte başkaları da aynı sorunu yaşarsa faydalanır diye düşündüm.
Benim sorunum ise yeni eve taşındık ve nakil işlemi yaptırdık Vodafone Net VDSL 50 Mbps download ve 8 Mbps upload paketini kullanıyorum. Nakil işlemi için gelen teknik servis ilk önce bina içi ankastreden 10 saniyelik bir hız ölçümü yaptı ve 50 Mbps görülüyordu o yüzden aynı paketi kullanabilecektim sonra ise interneti bağlamaya gelince, bina içi kablolarımın çalışmadığını söyledi bunun üzerine ilk önce, eski evimde 3 yıldır sorunsuz kullandığım 2 telli (20 metre ) bakır kablo aldım çünkü bina da 2 telli telefon hattı üzerinden internet veriliyor. Kabloyu aldıktan sonra bağlantılar yapıldı ve şöyle bir sonuç aldım.

Screenshot_7.png

Ama gördüğünüz gibi hala 50 Mbps download yarısı bile değil. Bu yüzden daha sonra ankastrede 50 Mbps gördüğüm için sorunun kablodan kaynaklı olduğunu düşündüm çünkü modemim sorunsuz çalışıyor zaten. Araştırmalar sonucunda 20 metre CAT 6 kablo aldım bakınız eksiz bir şekilde 2 telli telefon hattına bağladım ve direkt olarak RJ11 jackı çaktığım diğer ucunu modeme bağladım. Başlangıçta hızda özellikle upload hızında bariz bir şekilde artış oldu lakin hala istediğim 50 Mbps yaklaşamadım bile.

Screenshot_8.png

İşin tuhaf tarafı akşamları 25 Mbps alırken sabahları 10 Mbps'ye düşüyordu, ta ki 4 gün sonra yani düne kadar artık internet 10 Mbps üstüne çıkmıyor üstelik bazen 5'e düşüyor uploda ise 1 Mbps geçmiyor. Son hali detaylı hız değerleri:

1345299.png

Screenshot_1.png

Screenshot_9.png

dsBuffer.bmp.png

Screenshot_11.png

Screenshot_12.png

Şimdi Cat 6 kablo taktıktan sonra 25 olan downloadın bugün 5 Mbps'ye düşmesi artık çok çok saçma gerçekten Vodafone çalışanlar falan kafalarına göre düşürüyorlar diye düşünüyorum yani.

Arkadaşlar son durum özetleyeyim yeni Cat 6 kablo sorunsuz modem ve TT çalışanlarının ankastrede ölçtüğü 50 Mbps hız var. Sorun artık sizce nasıl çözülür ne bileyim port mu değişecek ne olacak yani ya da hiç mi olmaz anlayan biri cevap verebilirse çok iyi olur çünkü müşteri hizmetlerini arayıp sorunun çözülmemesinden kafayı yiyeceğim.
ÇÖZÜLDÜ

Evet arkadaşlar günlerdir süren internet sorunu çok kolay bir şekilde çözüldü.
Sorun aldığım cat 6 kablonun mavi/beyaz ve turuncu/beyaz kablolarının iyi çalışmamasıymış yeşil/beyaz a alınca sorun çözüldü. Screenshot_16.png
Screenshot_15.png

Benim anlamadığım eski evde sorunsuz kullandığım dsl kablodan bir daha alınca burada çalışmaması neyse sorun çözüldü ya o kadar mutluyum ki . İstanbul'un ortasında 5 mbps gibi çağ dışı hızlara 1 ay maruz kalınca kafayı yiyecektim . :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı