VodafoneNet Upload Paket Kaybı

Gwiazdka

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
2 Gündür evimde yeni bağlattığım Kablonet alt yapısına sahip Vodafone Net 50+ 50 Mbps'lik paketi kullanıyorum. Günlük olağan akışta hız sonuçlarım:

Resimde görüldüğü gibidir. Dosya indirip, yüklerken günlük işlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Online oyunlara girdiğimde özellikle PUBG'de anlık gelen ve 1-2 saniyede bir tekrarlayan Upload paket kaybı sorunu meydana geliyor. Bu paket kayıplarında ping artmamakla birlikte sadece oyun içi aktarım gecikmektedir.

Upload Kaybı Videosu

Videoda görüldüğü gibi bu süreç oyun içerisinde de devam etmektedir. Aynı zamanda evimde henüz kapattırmadığım TT paketim var. İnternete o abonelik üzerinden bağlandığımda herhangi bir problem yaşamıyorum.

VodafoneNet Pingplotter sonuçlarım aşağıdaki gibidir:

Sonuçlardan görüleceği üzere bariz upload kayıplarım mevcut.

Modem: Netmaster Infinity 401

Windows: 8.1

Bağlantı: Kablolu

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

@Eryd @VII_outLaw @Recep Baltaş @Ali Güngör

Bu konulara ilişkin bilgisi olan kimse yok sanırım forumda?
Çözüm bulamayacağız sanırım

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    171,6 KB · Görüntüleme: 349
Son düzenleme:
3 aydır bu problemi yaşıyorum. Vdf altyapsı olduğundan superonline'a bile geçtim sorun çözülmedi bakalım neler olacak.
Ayrıca ustalardan yardım almak lazım daha önce bu başlıklardan açılmış sorun çözülmemiş.

@Recep Baltaş

Konu hakkında keşke daha fazla bilgim olsa yönlendireceğim ama bu kadarını yapabildim. Bu konu hakkında bilgisi olan birileri bizi yönlendirsede neler yapabileceğimizi bizde öğrensek.

Modem değişikliği yapacak birazdan Vodafone bakalım ne olacak ont + routerlı bu sefer.

modem değişikliği sonrası yine benimde sorunum devam ediyor. Heralde VOdafone omurgada sıkıntı var

Ağ sürücüleriniz ve Modem firewall'ınız güncel mi? Ayrıca W10 kurarsanız daha temiz bir sonuç alırsınız 8.1 biraz sorunlu bir sürüm. Ve Modem ayarlarından Kanal kısmını bulup en az girilen kanalı seçerseniz (8 veya 11) daha iyi olur.

+Windows 10 sürüm güncellemesi yapıldı.
+Ethernet kartı sürücü güncellemesi manuel son sürüme yükseltildi.
+Modem firewall güncellemesi, modeme gömülü gelip internette sürüm güncelleştirmesine dair bir şey bulamadım.
+Kanal olarak modem kendi otomatik değiştiriyor o an hangi kanal en uygunsa o yüzden manuel bir atama yapmadım.

Her şeyin yapılmasına rağmen sorun devam ediyor. Sorun tamamen Vodafone Net alt yapısının yurt dışına data çıkaran merkezi ve o merkeze giden yollarında arkadaşlar.

Ayrıca cumartesi günü kurulum anından beri bıraktığım şikayet kayıtlarına, genel merkeze attığım maile, BTK şikayetime, şikayet var üzerinden yaptığım şikayete hiç birine dönüş sağlamadılar. Umarım taahhüt bedeli ödemeden caymam için yardımcı olurlar.

takipteyim superonline ile mahkeliğim birde bunlarla olmak istemiyorum ama sorun çözülmez 3 aydır bende aynı. SUperbox deneyeceğim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…