Vokal kaydı için 800 TL mikrofon önerisi

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Vokal kaydı için ucuz bir mikrofon arıyorum. BM800'i gördüm ama Phantom Power ile birlikte alırsam iyi sonuç yakalar mıyım? Ses kartım yok. Başka önerileriniz varsa ses kartı olmadığını göz önünde bulundurursanız iyi olur. Maksimum 700-800 arası bütçem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Usb ile bağlayıp tak çalıştır olarak kullanabilirsin kendi üzerin de ses kartı var.
Behringer C1'i biliyordum ama bunun için extra bir şey almak gerekmiyor mu?
Bahsettiğim Bm800'ü Phantom Power olmadan kullandıklarında fazlaca dip ses oluyor ve vokal çok kısık oluyor. Phantom Power ile düzeliyor. Bunu aldığımda extra bir şey almam gerekmez mi?
Bir sitede onu da Phantom power ile beraber satıyorlar çünkü.

Behringer C1'i biliyordum ama bunun için extra bir şey almak gerekmiyor mu?
Bahsettiğim BM800'ü Phantom Power olmadan kullandıklarında fazlaca dip ses oluyor ve vokal çok kısık oluyor. Phantom Power ile düzeliyor. Bunu aldığımda extra bir şey almam gerekmez mi?
Bir sitede onu da Phantom Power ile beraber satıyorlar çünkü.

Bu bir USB girişli mikrofon yani çalışması için USB bağlantısını yapmanız yeterli oluyor. Bahsettiğiniz diğer mikrofonlar XLR girişli ve çalışması için Phantom Power 48 Volta ihtiyaç duyuyor. Behringer C1-U tak çalıştır olarak kullanabilirsiniz. Dip ses sorunu yaşamadım kullandığım süre boyunca.

Örnek kayıtlar,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu bir USB girişli mikrofon yani çalışması için USB bağlantısını yapmanız yeterli oluyor. Bahsettiğiniz diğer mikrofonlar XLR girişli ve çalışması için Phantom Power 48 Volta ihtiyaç duyuyor. Behringer C1-U tak çalıştır olarak kullanabilirsiniz. Dip ses sorunu yaşamadım kullandığım süre boyunca.

Örnek kayıtlar,

Direkt bunu almak mı iyi olur yoksa diğer ekipmanlarla beraber Bm800 mü? Pop filter falan hiçbir şey yok ya bunda. BM800'ü Emre Yücelen'de falan gördüm fena değil.

Merhaba. Vokal kaydı için ucuz bir mikrofon arıyorum. BM800'i gördüm ama Phantom Power ile birlikte alırsam iyi sonuç yakalar mıyım? Ses kartım yok. Başka önerileriniz varsa ses kartı olmadığını göz önünde bulundurursanız iyi olur. Maksimum 700-800 arası bütçem var.

Ses kartı olmadan mikrofonunuz olsa bile gecikmeden dolayı vokal kaydı almanız biraz zor hocam. Haberiniz olsun. BM800 iyidir. Önerebilirim.

Ses kartı olmadan mikrofonunuz olsa bile gecikmeden dolayı vokal kaydı almanız biraz zor hocam. Haberiniz olsun. BM800 iyidir. Önerebilirim.
Bende de aynı sorun var şuan. Sırf bu yüzden kayıt yaparken sesimi duymuyorum sadece beati duyuyorum. Vokal kaydını sonradan ayarlıyorum beat'e göre. Efektleri falan sonradan veriyorum. Daha uzun sürüyor ama hiç yoktansa bir şey çıkıyor.
Asio4all önerdiler ama laptopta kullanamadım. Hem usb mikrofonu hem laptobun dahili mikrofonunu alıyor. Bunun çözümü var mı acaba?

Bende de aynı sorun var şu an. Sırf bu yüzden kayıt yaparken sesimi duymuyorum sadece beati duyuyorum. Vokal kaydını sonradan ayarlıyorum Beat'e göre. Efektleri falan sonradan veriyorum. Daha uzun sürüyor ama hiç yoktansa bir şey çıkıyor.
ASIO4ALL önerdiler ama laptopta kullanamadım. Hem USB mikrofonu hem laptopun dahili mikrofonunu alıyor. Bunun çözümü var mı acaba?

ASIO4 sanal ses kartı ile kayıt almanıza yardımcı oluyor. Uzun bir süre kullanmıştım onu. Ancak onda da çok fazla dip ses ve yine gecikmeler yaşıyorsunuz. O daha problemli olabilyor. Bazen kesintiler de yaşatıyor size. Sorununuza gelecek olursak. Araştırıp detaya bakabilirsiniz ben yüzeysel anlatayım. Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra kullandığınız mikrofonun bağlı olduğu aygıtın yanında + işareti bulunur ona basıp mikrofonu aktif hale getirmelisiniz. Daha sonra yüksek ihtimalle Realtek bölümünde bulunan mikrofonun dahili mikrofonunu yine + simgesine basarak Mic kısmını devre dışı bırakmalısınız. Biliyorum biraz karışık oldu ama uygulamayı açtıktan sonra yazıyı okursanız daha iyi anlarsınız. Bir problem olursa zaten ben buradayım. Etiketlemeniz yeterli.

ASIO4 sanal ses kartı ile kayıt almanıza yardımcı oluyor. Uzun bir süre kullanmıştım onu. Ancak onda da çok fazla dip ses ve yine gecikmeler yaşıyorsunuz. O daha problemli olabilyor. Bazen kesintiler de yaşatıyor size. Sorununuza gelecek olursak. Araştırıp detaya bakabilirsiniz ben yüzeysel anlatayım. Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra kullandığınız mikrofonun bağlı olduğu aygıtın yanında + işareti bulunur ona basıp mikrofonu aktif hale getirmelisiniz. Daha sonra yüksek ihtimalle Realtek bölümünde bulunan mikrofonun dahili mikrofonunu yine + simgesine basarak Mic kısmını devre dışı bırakmalısınız. Biliyorum biraz karışık oldu ama uygulamayı açtıktan sonra yazıyı okursanız daha iyi anlarsınız. Bir problem olursa zaten ben buradayım. Etiketlemeniz yeterli.
Hocam bahsettiğiniz Realtek'i devredışı bırakırsam direkt olarak ses gidiyor. Yani onu açmazsam hiç olmuyor.

Hocam bahsettiğiniz Realtek'i devre dışı bırakırsam direkt olarak ses gidiyor. Yani onu açmazsam hiç olmuyor.

Realtek değil, Realtek'in içindeki Mic'i demiştim. İsterseniz arayüzün SS ini atın ben size yardımcı olayım. Aynı şekilde + ya basıp genişletip de. Bir SS atarsanız iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı