Çözüldü Volt ile Watt arasındaki farklar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Volt gerilimdir. Elektriği su olarak düşünürsen volt bu suyun akış hızıdır. Akım su miktarıdır. Bu ikisinin çarpımı watt da güçtür.

En azından benim bildiğim bu.
Volt gerilimdir. Elektriği su olarak düşünürsen volt bu suyun akış hızıdır. Akım su miktarıdır. Bu ikisinin çarpımı watt da güçtür.

Çözüm

Güç olarak örnek vermemiz gerekirse su değirmeni güzel bir örnek olur. Değirmeni döndürebilmek için gereken güç watt.

Peki hocam bir soru soracağım. İşlemciye OC yaparken Volt ayarlıyorlar. Watt niye ayarlayamıyorlar?
Watt işlemcinin tükettiği güç oluyor. Bunu doğrudan ayarlamıyorsun ama limitler koyabilirsin. Mesela benim laptoptaki ekran kartında 90W güç limiti var.

Peki hocam bir soru soracağım. İşlemciye OC yaparken Volt ayarlıyorlar. Watt niye ayarlayamıyorlar?
Volt * Amper = Watt

Zaten Voltu değiştirerek aslında Wattı ayarlıyorlar. Aynı volt ve amper değeri ile wattı değiştiremezsin. Amperi değiştiremezsin çünkü işlemci otomatik olarak ne kadar ihtiyacı varsa o kadar akım çeker. Bu herhangi bir batarya (laptop bataryası, telefon bataryası) veya devre elemanı için geçerlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı