Çözüldü Volta VSX ehliyet gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyefendi_Haydo

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Yeni aldım ama ehliyet konusunda net bir şeye ulaşamadım kim doğru söylüyor anlayamadım.
Araç tesciline ilişkin geçici belge üzerinde araç sınıfı L1E-A olarak gözüküyor motor gücü 0.22.
3 vitesli olduğu için Max hızı 30-33.

Çözüm
Kayıtta hızı belli zaten 25, senin yaptığın top speed bunu değiştirmez. Ehliyet gerekmiyor.
1749121199305.png
Kullanmak için en az M sınıfı ehliyet gerekli. M sınıfınız yoksa, B otomobil ehliyetiniz varsa o da aynı hakkı sağlar. Motor gücü sebebiyle değil ama maksimum hız sebebiyle gerektiriyor. 250 W ve 25 km/s sınırı mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmak için en az m sınıfı ehliyet gerekli. M sınıfınız yoksa, b otomobil ehliyetiniz varsa o da aynı hakkı sağlar. Motor gücü sebebiyle değil ama maksimum hız sebebiyle gerektiriyor. 250W ve 25 km/s sınırı mevcut.

Peki hız limit işlemi yaptırsam durum değişir mi? Yani anladığım kadarıyla sadece hızdan dolayı ehliyet gerekiyor.

Peki hız limit işlemi yaptırsam durum değişir mi? Yani anladığım kadarıyla sadece hızdan dolayı ehliyet gerekiyor.
Önemli olan ruhsatta yazan değer. Ruhsatta halihazırda 25 ise sorun yok. Eğer ruhsatta 25'ten yüksek ise hız limiti 25 yaptırıp bu hız limitini yetkili servise belgeletirseniz tekrardan uygunluk sağlarsınız ehliyetsiz kullanım için.

Önemli olan ruhsatta yazan değer. Ruhsatta halihazırda 25 ise sorun yok. Eğer ruhsatta 25'ten yüksek ise hız limiti 25 yaptırıp bu hız limitini yetkili servise belgeletirseniz tekrardan uygunluk sağlarsınız ehliyetsiz kullanım için.

Anladım 1 gün oldu alalı garanti işini plaka işini halletim yani şu an ehliyet ve ruhsat yok.

Anladım 1 gün oldu alalı garanti işini plaka işini halletim yani şu an ehliyet ve ruhsat yok.
Mümkün mü bilmiyorum ama ruhsatı ilk alışınız öncesi limit koydurup o şekilde alırsanız ruhsat değişim masrafından da uğraşından da kurtulursunuz.

Selamlar. Yeni aldım ama ehliyet konusunda net bir şeye ulaşamadım kim doğru söylüyor anlayamadım.
Araç tesciline ilişkin geçici belge üzerinde araç sınıfı L1E-A olarak gözüküyor motor gücü 0.22.
3 vitesli olduğu için Max hızı 30-33.

Hocam vsx te ehliyet gerektirmiyor:
  • Motor gücü 0,25 kW (250 Watt) ve altı olan elektrikli motosikletler, bisiklet kategorisine girer ve plaka gerektirmez. Ancak bu araçların maksimum hızı 25 km/s ile sınırlıdır.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler ama max hız 3. viteste 30-33 yani bu da belirtilen hızı aşıyor motor gücü evet doğru 0.22 olarak gözükmekte belirtmiştim zaten benim karar veremediğim konuda hız oluyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı