Voltaj düşmesi laptopa zarar verir mi?

Evdeki elektrik bir süreliğine 140 Volta düştü. Bu sırada laptop şarjı %100 olarak şarjdaydı. Bir zararı olmuş mudur?

1 kerelikten bir şey olmaz. Çünkü halihazırda kullandığınız şarj adaptörünüz UPS gibi çalışır. Yani elektrik voltajını ve amperi düzeltip laptopa elektrik sağlar. Ayrıyeten laptop bataryası ve anakartta ufak tefek voltaj düşüşlerini ve kararsızlığını dengeler. Ama sürekli oluyorsa bir süre sonra adaptörünüz hasar görebilir. Teknik açıdan tam net bir şey diyemem. Ancak voltaj düşüşü, voltaj kararsızlığı ve voltaj yüksekliği sıklığı arttıkça her elektronik devre için bir sorundur. Bazı hassas devrelerde görmüştüm, daha ilk voltaj probleminde kısa devre yapıp arıza vermişti.

1 kerelikten bir şey olmaz. Çünkü halihazırda kullandığınız şarj adaptörünüz UPS gibi çalışır. Yani elektrik voltajını ve amperi düzeltip laptopa elektrik sağlar. Ayrıyeten laptop bataryası ve anakartta ufak tefek voltaj düşüşlerini ve kararsızlığını dengeler. Ama sürekli oluyorsa bir süre sonra adaptörünüz hasar görebilir. Teknik açıdan tam net bir şey diyemem. Ancak voltaj düşüşü, voltaj kararsızlığı ve voltaj yüksekliği sıklığı arttıkça her elektronik devre için bir sorundur. Bazı hassas devrelerde görmüştüm, daha ilk voltaj probleminde kısa devre yapıp arıza vermişti.
Hocam bu aralar elektrik böyle, her an olmasa da günde en az 1 kere voltaj düşüyor. Ama düştüğü zaman yine de adaptördeki input değerleri arasındaki bir değere düşüyor. Yine de sorun yaratır mı? Çünkü bu sorun 1 haftadan fazla sürecek eğer sorun olma ihtimali varsa laptopu kullanmamaya çalışacağım.

Hp victus kullanıyorum bu arada yeni bir laptop.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı