Voltaj Regülatörü gerekli midir?

Yas1n

Decipat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Dr.
Herkese iyi günler. Bugünlerde gerekli diye anılan bir şey gördüm. O şey ise voltaj regülatörü. Çok gerekli bir şey mi? Bilen yazabilir mi?
@Efe10

İlk defa öyle bir şey olduğunu duydum. Tam olarak ne için gerekli olduğu söylendiğini duydunuz?
Benim bilgisayarımda da var. Hatta 2 tane ayarı var açıp kapayabiliyorum. Bende merak ettim. Gerçekten neye yarıyor. Bilen birisi aydınlatırsa güzel olur.

Herkese iyi günler. Bugünlerde gerekli diye anılan bir şey gördüm. O şey ise voltaj regülatörü. Çok gerekli bir şey mi? Bilen yazabilir mi?
@Efe10

Hangi projelerde kullanacaksınız voltaj ayarlı bir güç kaynağı yapmak isterseniz kullanabilirsiniz. Yada voltajını ayarlamak istediğiniz bir şeyde.

Bulunduğunuz yerin elektrik altyapısına bağlı, şebeke düzensiz voltaj veriyorsa elektrikli cihazlara zarar verebilir. Voltaj regülatörü, bu voltajı güvenli ve düzenli şekilde cihaza yansıtır.

Benim bilgisayarımda da var. Hatta 2 tane ayarı var açıp kapayabiliyorum. Bende merak ettim. Gerçekten neye yarıyor. Bilen birisi aydınlatırsa güzel olur.

Voltaj ayarlamada kullanılıyor 1-35 Volt'u istediğiniz voltaja ayarlamada kullanılıyor mesela 12 Volt'luk kaynak bağladınız bunu 12 Volt'tan aşağıda istediğiniz yerde ayarlayabilirsiniz.

Voltaj ayarlamada kullanılıyor 1-35 Volt'u istediğiniz voltaja ayarlamada kullanılıyor mesela 12 Volt'luk kaynak bağladınız bunu 12 Volt'tan aşağıda istediğiniz yerde ayarlayabilirsiniz.
Sağolun hocam. Benimki de işlemci ayarları kısmındaydı. VR faults ve bir ayar dahaydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…