VoLTE nedir?

Makaleler
2
Arkadaşlar Türk Telekom operatörünü kullanıyorum, online işlemlerdeyken karşıma çıktı bende servisi açtım, şimdi bu servis ne işe yarar benim cihazda çalışırmı? Cihaz 4.5G'yi destekliyor 150 Mbps kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
LTE Üzerinden Ses (VoLTE) özelliğini kullanarak telefon aramaları yapma

iPhone 6 veya sonrasında VoLTE özelliğini kullanarak geniş bant, yüksek kaliteli telefon aramaları yapabilirsiniz. Bu aramaları yapmak için hem arayan hem de aranan telefonun VoLTE destekli olması gerekir.
Operatörünüzü ve konumunuzu kontrol edin

VoLTE kullanıp kullanamayacağınız birkaç duruma bağlıdır:
  • Konumunuz, operatörünüzdeki hesabınız ve telefonunuzun modeli
  • Aradığınız kişinin operatörü, operatöründeki hesabı, konumu ve telefon modeli
Bazı operatörler VoLTE'yi yalnızca belirli şehirlerde veya alan kodlarında destekler. Alanınız ve hesabınız hakkında bilgi almak için operatörünüzle iletişime geçin.
Operatörünüzün VoLTE desteği olup olmadığını görmek için iPhone için kablosuz iletişim operatörü desteği ve özellikleri sayfasına bakabilirsiniz.
divider.png

VoLTE'yi açma

Bazı operatörler bu özelliği saptanmış olarak açar. VoLTE'nin açık olup olmadığını öğrenmek için Ayarlar > Hücresel > LTE'yi Etkinleştir'e gidin. Ses ve Veri seçeneği kapalıysa, bu seçeneğe dokunun. Bunu yaptığınızda VoLTE açılır.

iphone6-ios9-lte.png

divider.png

Bir hata iletisi görürseniz

VoLTE'yi açmayı denediğinizde şu iletiyi görebilirsiniz: "LTE Aramalar Etkinleştirilemiyor. Bu hesapta LTE Aramalar'ı etkinleştirmek için operatörünüz ile iletişim kurun." Bu sorun, belirli operatörlerde kurumsal hatlar dahil bazı hesap türlerinde ortaya çıkabilir. Lütfen yardım için operatörünüzle iletişime geçin.
Yeni bir SIM kart takmanız gerektiğini bildiren bir ileti görebilirsiniz. Bu sorun eski SIM kartlarda veya nano SIM kart boyutunda kesilmiş mikro SIM kartlarda ortaya çıkabilir. VoLTE kullanabilmek için yeni bir SIM kart gerekebilir. Operatörünüzle iletişime geçin.
divider.png

VoLTE kullanarak telefon görüşmesi yapma sorunlarında yadım alma

VoLTE kullanırken aramalar sık sık kesiliyorsa veya aramaların kalitesi düşükse VoLTE'yi kapatmayı deneyin. VoLTE kapatıldığında aramaların durumu iyileşirse operatörünüzden yardım alın.
VoLTE'yi kapatmak için Ayarlar > Hücresel > LTE'yi Etkinleştir'e dokunun ve ardından Yalnızca Veri'ye dokunun.

Vodafone şunları paylaşmış:

- 4.5G ile birlikte, sesin de 4.5G data teknolojisi ile birlikte taşınmasıdır. Voice Over LTE nin kısaltmasıdır. LTE 4.5G teknolojisi ile sesin taşınmasıdır.
- Normal ses görüşmelerinden veya IP ses görüşmelerinden (whatsapp, skype vb) daha kaliteli ve yalın bir görüşme sağlar.
- Aynı anda data ve ses kullanımına izin verir, (telefonda görüşme yaparken konum paylaşılması vb) Daha hızlı çağrı başlatmayı sağlar.
- Şu an için Samsung Galaxy S6, S7 Edge, LG G4 ve Vodafone Smart6 modelleri VoLTE teknolojisini desteklemektedir.
- VoLTE çağrısı sadece Vodafone'lu aboneler arasında yapılabilir.

Elbette diğer operatörlerde de benzer şekilde geçerli. Ayrıca LG G5'ye de Volte var.

Recep Bey şu başlıktaki bilgilerde hata veya eksiklik görünüyor. "VoLTE kullanıp kullanamayacağınız birkaç duruma bağlıdır:"

VoLTE kullanımı sizin kullandığınız cihazda ve operatörde VoLTE kullanımını açmanız ile sağlanıyor. Aradığınız kişinin bu teknolojiyi destekleyip desteklememesi sizin VoLTE kullanımınızı etkilemiyor. Karşı taraf VoLTE destekli değilse siz yine 4G üzerinden VoLTE kullanarak aramayı gerçekleştiriyorsunuz fakat ses kalitesi HD olmuyor. Buna rağmen telefon 3G ye düşmeği için pil tasarrufu sağlıyor ve bağlantı gecikmesini engellemiş oluyorsunuz. Karşı taraf aynı operatör ve VoLTE destekliyse (yada 3G HD) görüşme kaliteniz HD oluyor. Ayrıca HD görüntülü arama da yapabiliyorsuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı