Volvo S60 veya muadilleri alınır mı?

Lian_992

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Merhaba bu yaz babam bana hediye araba alacak kendisi galerici ve bu işin ehli 40 yılı aşkındır galerici kendisi. Şimdi sizden biraz zaman ayırıp okuyup net bir yardım etmenizi rica ediyorum.
Bizim bütçemiz benim için 600-700 bin lira. Kendisi bana oğlum boşuna araştırma yapma Yaz'a kadar belki de yazın dükkanıma uygun fiyatlı bir şey gelir mesela sen Renault düşünürsün bir bakmışsın dükkanıma uygun Mercedes C180 gelmiş ki geliyor zaten hayal ettiğinden daha iyisi nasip olur belki o yüzden bakıp kendini yorma diyor. Ha ama illa bakacağım bilgim fikrim olsun diyorsan bak dedi ve bende 1 aydır soluksuz araştırma halindeyim.
Altta size kafama koyduğum birkaç modelden bahsedeceğim. Bir yanlışım saçmalığım varsa siz değerli hocalarım beni düzeltir.
(Yeni veya eski model takıntım hiç yok.) Ekstra sadece D segment çok seviyorum ve otomatik vites olmak zorunda.

1- 2011 - 2014 kasa arası Volvo S60 (180beygir olan model)
2- 2009 - 2014 kasa arası Honda Accord.
3- 2016 - 2018 kasa arası Ford Focus.
4- 2014 - 2016 kasa arası Opel Insignia.
5- 2008 - 2011 kasa arası Audi A4-A5 coupe.
6- 2009 - 2012 kasa arası Volkswagen Passat.
7- 2013 - 2015 kasa arası Toyota Corolla.
Benim bu zamana kadar araştırıp sevdiğim gördüğüm modeller bunlardı. benzin/dizel diye yazmadım direkt olarak model yazdım çünkü bu fiyatlara bu arabaların (olanların) benzin/dizel olanları zaten alabiliyorum.
Aralarında bindiğim arabalar Honda Accord'a bindim ve inanılmaz bir zevk aldım konforu yol tutuşu sağlamlığı müthişti hatta bana şu listeyi tamamen ele ama birtanesi kalsın deseniz Honda Accord derdim şahsen. Dediğim modeller arasındaki kasa.
Belkide bunların hepsinden 10 kat daha iyi bir araba dükkanına uyguna gelecek ve bana hediye edecek bilmiyorum bu işler nasip işleri fakat ben gene de bu araba sektöründe yeni olduğum için araştırıp fikir edinmek istedim. Kendisi 40 yılı aşkındır hatta öncesinde babadan dededen dahi galerici oldukları için bana kendisi bu listede en çok önerdiği araba Honda Accord (hem öğrenci olduğum için sağlam olması hem D segment hem de konforlu olması) sonrasında ise S60 ve Corolla. Alternatif alabilirim arabanın tipine önem veririm öğrenciyim genç adamım ne de olsa :D fakat benim düşüncelerim ve durumum bu şekilde sevgili dostlar.

1-s60 Sevdigimiz ve fiyati rakiplerine nazaran makul olan bir aractir.Bahsettiginiz 1.6 benzinli motorda herhangi bir kronik ariza bilmiyorum.Lakin powershift otomatik sanzimani bildiginiz gibi fordun kullandigi arizalariyla nam salmis bir sanzimandir.Almadan önce kesinlikle sanziman ne zaman degisti ne zaman ici acildi sormak lazim.Siz araci pek zorlamassaniz problem olusturmadan kullanabilirsiniz.Yine almadan önce kullanici yorumlarini okumayi unutmayin cünkü Volvo araclarin yakit performansi hakkinda dogrusalsizliga sahip olan bir firma.Yani beklenmedik bir yakit ile karsilasabilirsiniz.(pek de piyasasi olan bir arac degil)

2-Accord Hondanin zamaninda yaptigi en keyifli araclardan birisidir.Konforu ile size segmentinin üstünde bir arac sürdügünüzü hissettirecektir.Velhasil performans konusunda beklentinin cok altinda kalan bir arac.Özellikle lpg takildiginda asla 2.0 motorlu bir arac gibi hizlanmadigini göreceksiniz.Cok tutulan bir model olmadigi icin motor ve sanziman hakkinda tam olarak bir bilgim yok ama Honda oldugu icin cikartabilecegi en büyük ariza bile kullaniciyi üzmeyecektir.Tamamen tercih size kalmis ama bence pek de fiyatinin araci degil.(Yine bu aracin da piyasasi pek haraketli degil)

3-Focusda 1.5 tdci motorlu modeli alacaginizi varsayarak naçizane fikir belirtecegim.Focus yol tutusuyla son derece öne cikan bir model.Ama arac gitmedikten sonra yolu tutup tutmamasinin pek önemi yok.1.5 motor ekonomiktir lakin yine sürücüsüne karsi yetersiz kalacaktir.Ayrica sanzimani söylediginiz s60 ile ayni arizali powershift ford sanzimanidir.Yüklendiginiz zaman karti degistirmek zorunda kalmaniz muhtemel.Almadan önce sanzimana ne zaman bakim yapildi veya degisti mi sual etmek elzem.Klasik ford markasinin verimsizligini tasiyan onlarca modelden birisi.Ayrica makyajli kasa olmasina ragmen eski model ile ne icten ne de distan bir farkliligi olmamasina ragmen daha yüksek fiyatlara satiliyor.Ben mantikli bir arac olmadigini düsünüyorum.(Aldiktan sonra satmak isterseniz pek zahmet etmeden elden cikarabilirsiniz)

4-Insignia de görüntüsünü begendigim bir opeldir.1.6 cdti motorlu modelini tercih edeceginizi varsayarak yorum yapacagim:Motor arizasi konusunda sizi üzecek bir durum cikarmasi güc.Opellerde bilindigi üzere motor problemleri olusabiliyor ama dizel modellerinde cok nadir.Lakin astra modelini cok iyi sekilde yürüten bu motor insignia modelinde yetersiz kaliyor.Kasa agirligindan dolayi 2.0 motoru isteyecektir.Sanzimana gelince aslinda bir muallak olma durumu mevcut.Ben bugüne kadar bahsettiginiz modeldeki 6t40 isimli sanzimani cok fazla acip kart degistirdim.Lakin kullanici yorumlarini arastirdigimda insanlarin sanzimandan mütevellit pek de muzdarip olmadiklarini okudum.Sanzimanin kendi kendine ariza cikarmadigini ama bakim sonrasi problem yasandigina da tanik oldum.Bu aractaki sanziman yagi salma yöntemi ile degistigi zaman belli bir kilometre sürüs sonrasinda titreme yaptigini gördüm ve bu son derece yaygin bir durum imis.Tahminimce yag degistikten sonra eskisine göre ince gelip selenoidleri bozuyor olabilir.Almadan önce Opel modellere tam olarak hakim olan bir otomatik sanziman ustasina danismaniz gerekebilir.Nihayete gelirsek bence dedigim bütün seyleri göz önünde bulundurarak tercih edebileceginiz bir arac.(Yine alip satarken pek yormayacagini düsünüyorum)

5-Iki model icin de genel bir yorum yapacagim.Iki aractada bulunan 1.8 tfsi motor Volkswagenin simdiye kadar ürettigi en kötü motordur.Inanilmaz bir yag yakma problemi inanilmaz bir turbo problemi ile karsilasmaniz kacinilmaz olacaktir.Siddetle almamanizi tavsiye ederim.Yine iki modelin de otomatik olanlar arasinda 2.0 tfsi olan modellerin disindaki bütün araclarda CVT sanziman mevcut.Yine sorunlariyla basa cikmasinin cok güc oldugu.Asla Audi gibi bir markaya asla yakismayan sürüs zevkini baltalayan bir sanzimandir.Sonuc olarak iki modelde de 2.0 tfsi quattro motorlu s tronic sanzimanli olan modellerini tavsiye ederim.Sizi üzmeyecek olan tek kombinasyon budur.Iki arac arasinda ise yasiniza uygun oldugu icin a5 daha makul geliyor bana.Yol tutusuyla gidisiyle 7 saniye civarlari 0-100 hizlanmasiyla sizi üzmeyecek bir arabadir.Iyi bir ustaya gösterip alinabilir.(Piyasa durumu ise diger modellerin ortasindadir.Bu araclar herkesin baktigi veya herkesin rahat rahat almaya güvenebildigi araclar olmadigi icin alimi satimi yavas olabilir lakin her malin bir alicisi var.)

6-Passat arabasinda motor secenegi cok oldugu icin ve genel bir yorum yapmak zor oldugu icin size motor tavsiyesi verecegim.Önerdigim motorlardan birisi 1.4 tsi 122 hp CAX motordur.Her anlamda son derece iyi ve kullanicisini üzmez.Yeni modellerdeki 1.4 tsi 150 hp arizali olan model ile ayni model kesinlikle degildir.Tek eksisi lpg ile uyumsuz olmasidir.Göz önünde bulundulurularak tercih edilebilir bir aractir.Önerdigim diger motor ise düz 1.6 model nami diger Hitler motor.Volkswagenin ürettigi en saglam ve yine kullanicisini üzmeyen bir aractir.Asla yag yakma sorunu olan 1.6 fsi motor ile karistirilmamalidir bahsettiginiz model araliginda 1.6 fsi motor mevcut degildir.Sanzimanlarla ilgili yine genel bir yorum yapmak gerekirse sunu altyazi olarak gecmek isterim ki bahsettigim düz 1.6 olan motorlu modellerde otomatik sanziman secenegi Türkiye"ye giren araclarda mevcut degildir.1.4 tsi 122 lik Modellerinde ise bluemotion isimli b.7 kasa olan araclardaki volkswagenin namli 7 ileri kuru kavramayi ilk kullandigi ve basarisiz oldugu dsg modelidir.Sürücüyü üzebilir ve asla tavsiye etmem.Ama bluemotion olmayan düz 1.4 tsi modellerinde maalesef model yili ayni olmasina ragmen b6 kasaya düsmek zorunda kaliyorsunuz ama o araclardaki 6 ileri islak kavrama dsg digerine göre sorunsuzdur ve sürücüsünün canini sikmayacaktir.Tavsiye ederim,alinabilir.Bütün kriterler göz önünde bulunduruldugunda benim önerdigim passat modeli 1.4 tsi 122 hp 6 tiptronic dsgdir.(elbette alip satarken sizi yormaz)

7-Corolla klasik japon sorunsuzlugunu yillardir tasiyan bir model.Bahsettiginiz model yilinda iki adet motor secenegi mevcut.1.4D motora gelecek olursak bir problem cikartmaz bir toyota ne kadar saglam olabilirse o kadar saglamdir.Performans konusunda elbette pek birsey beklememek gerekir.Cok yavas bir 0-100 süresi vardir ve multimode sanzimani kullanmasi zahmetlidir.Sirf sorunsuzlugu icin binilecekse binilebilir ama benim önerdigim bir arac degil.1.6 motordan bahsetmek gerekirse yine cok sorunsuz ve cok stabil bir motor secenegidir.Lakin yine bu modeldede düsük motor gücü ve cvt sanzimanin yavasligi ile vasat bir performansi vardir.Digeri icin de söyledigim gibi sorunsuzlugu icin alip binebilirsiniz.Ikisi arasinda kalirsaniz 1.6 benzinli modeli tercih edebilirsiniz.(piyasasi yine gayet hizlidir ve sizi yormaz)

Velhasil sadece bahsi gecen modeller arasinda genel bir tavsiye yapmam gerekirse;

Yasiniza uygunlugu,sorunsuzlugu,performansi gibi bir cok kriteri göz önünde bulundurdugumuzda benim 2 önerim olacak.

Audi A5 2.0 tfsi

Volkswagen Passat 1.4 Tsi

Konu ile ilgili baska sorunuz olursa alintilayabilirsiniz.

Türkce olmayan bir klavye kullaniyorum sürcülisan ettiysem affola.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı