Vozol 20k çalışmıyor

HTNami001

Hectopat
Daha fazla  
Dün Vozol 20 k aldım gün boyu sorunsuz kullandım. Akşam olduğunda çektiğimde gelmemeye ve gücünü ayarlayamamaya başladım. Şarja taktım bir sıkıntı yoktu göstergesi de çalışıyordu ayar da yapabiliyordum. Şarjdan çıkarıp tekrar denediğimde çektiğimde yine gelmedi ve göstergesi yine çalışmadı. Şu anda şarja taktığımda göstere çalışıyor, güç ayarı yapabiliyorum fakat şarjdan çıkardığımda ne çektiğimde duman geliyor ne de gösterge çalışıyor.

Boş ver içme zaten. Ciğerlerinin solmasından iyidir.

Dostum ateşlemeyi sağlayan kablo çıkmış olabilir, cihazı açıp kabloyu kontrol et.

Boş ver içme zaten. Ciğerlerinin solmasından iyidir.
Bu bilgiyi nereden edindiniz mesela? Yıllardır elektronik sigara kullanıyorum, içtiğiniz likit ve likiti emen pamuk ekstra bir bileşen içermiyorsa sigaraya göre 4000:1 daha az zararlı bu cihazlar. Vozol gibi puff cihazların tek sorunu pamuk yerine sünger kullanıyorlar, uzun süre kullanımda sünger karardığından zararlı hale gelmesi. Yine de sigaranın yerine bunları koymaya çalışan birisi için hala sigaraya göre çok çok daha az zararlı.

Hocam yanlış anlamayın ama bunu düşünebilecek yaştayım. Benim sorunum başka bir şey, eğer ona çözüm bulmaya çalışmayacaksanız cevap vermenizin pek bir faydası olmuyor.

Ya tabii öyle de ne bileyim kral zamanında içmiş biri olarak söyleyeyim dedim.

Dostum ateşlemeyi sağlayan kablo çıkmış olabilir, cihazı açıp kabloyu kontrol et.

Bu bilgiyi nereden edindiniz mesela? Yıllardır elektronik sigara kullanıyorum, içtiğiniz likit ve likiti emen pamuk ekstra bir bileşen içermiyorsa sigaraya göre 4000:1 daha az zararlı bu cihazlar. Vozol gibi puff cihazların tek sorunu pamuk yerine sünger kullanıyorlar, uzun süre kullanımda sünger karardığından zararlı hale gelmesi. Yine de sigaranın yerine bunları koymaya çalışan birisi için hala sigaraya göre çok çok daha az zararlı.

Yanlış bilgi. Azıcık araştırısan püflerin sigaraya göre 1000 kat daha zararlı olduğunu öğrenirsin. Bizim tütüncü abide gösterdi bana çeşitli kaynaklardan.

Ben 500 lira verdim 6000e sonra bilmiyorum garip bir şey hissettim fırlattım çöpe aynı gün içerisinde.

Tamamdır hocam kabloyu kontrol etmek aklıma gelmemişti, teşekkür ederim.

Ya tabii öyle de ne bileyim kral zamanında içmiş biri olarak söyleyeyim dedim.

Yanlış bilgi. Azıcık araştırısan püflerin sigaraya göre 1000 kat daha zararlı olduğunu öğrenirsin. Bizim tütüncü abide gösterdi bana çeşitli kaynaklardan.

Kaynak (Tütüncü Abi). Komikleşme dostum, Bir elektronik sigara likitinde propilen glikol, bitkisel gliserin ve nikotin vardır sadece. Eğer bir elektronik sigara zararlı olacaksa birkaç potansiyel sebebi var, bunlardan birincisi yukarıdaki 3 bileşen dışında yabancı bileşen eklenmesi, mesela emülgatörler. Bir diğer sebebi yine yukarıda bahsettiğim gibi aynı emici malzemeyi (pamuk, sünger) uzun süre kullanmak ve ortaya çıkan karbondioksiti solumak, çünkü elektronik sigara normalde duman çıkarmaz, buhar çıkarır. Son olarak kartuşlarda kullanılan malzemenin kanserojen olup olmaması. Demek istediğim bilmediğin şeyler hakkında bu kadar net konuşma. Likitin içindeki malzemelerden gliserin zararsız, propilen glikol de aromanın ve nikotinin çözünmesini sağlayan bir alkol bileşiği, zararı ağızdaki tüm zararlı ve zararsız bakterileri öldürmesi, son olarak da zaten en çok zararlı yapan şey nikotin geliyor. Burada kullanılan nikotin de zararlılık oranını etkiliyor, normalde bu cihazlar çıktığında terapatik nikotin kullanılıyordu, günümüzde bu pod cihazlarda salt nikotin kullanıyorlar, salt nikotin de kana erken karışıyor ve hidrojen çözünümünü arttırıyor, zararlı yani.

Sonuç olarak, bilmediğin konularda bu kadar net konuşma, ikincisi düzgün kaynaklardan araştırma yap, üçüncüsü bana gelip Türk kaynakları atma, bizim ülkemizde hangi bilimsel araştırma düzgün yapılmış ki bu düzgün yapılsın. Son olarak da sigaradan kesinlikle çok daha az zararlı.

Yaklaşık 5 yıldır elektronik sigara kullanıyorum, 2 kere meraktan test olmaya gittim, akciğerlerim gayet sağlıklı.

Kankam ben gülünç oluyorsam sen ne oluyorsun bilmiyorum. Kaynak olarak tütüncü abi demedim nasıl okudun bilmiyorum ama ben dedimki adam kaynak gösterdi internetten. Ama senin ciğerler nasıl sağlıklı bilmiyorum. Ben çekerken Vozol 6000i akciğerlerim ağrıyordu. Sigarada aynısı olmuyor ama. Senin ciğerler Polat Alemdar'ın ciğerleri galiba: D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı