Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
20k Vozol aldım bir arkadaşın isteği üzerine, içiyorum arada, daha da almayı düşünmüyorum, zararı nasıl? Normal sigaraya kıyasla nasıl? 1 kerelikten bir şey olur mu?
Birçok elektronik sigara, nikotin içerir. Nikotin, evlilik protokolü bir madde olup beyindeki tedavi sisteminin etkileri. Elektronik sigaralar, sigaradan alınan nikotini sağlayarak dayanıklılığı sürdürebilir veya daha fazla nikotin tüketimine yol açabilir
Özellikle genç ve yetişkin olmayan bireyler için nikotin, beyindeki bozukluklar ortaya çıkabilir
2. Akciğer Sağlığına Zarar
Elektronik sigaralar, içinde bulunan likitlerin ısıtılarak buharlaşması sonucu çeşitli kimyasallar içerir. Bu kimyasalların bazılarının, akciğerlerde uygulanana (iltihaplanmaya) ve uzun süre kalıcı solunum yoluyla ölmesine yol aç
Patlamış Mısır Akciğer (Bronchiolitis Obliterans):E
3. Kalp ve Damar Sağlığına Etkileri
Nikotin, kan basıncını arttırır, kalp atış aralıklarını hızlandırır ve uzun süreli kalp damarlarının bozulmasına neden olabilir. Elektronik sigaralar, kalp hastalıkları riskini arttırır nikotin maruziyeti nedeniyle geleneksel sigaralara benzer şekilde risk taşır
Bazı
4. Kimyasal Maruziyet
Elektronik sigaralarda kullanılan likitler, nikotin dışında propilen glikol, bitkisel gliserin, aroma maddeleri ve bazen diğer toksik kimyasallar içerir. Bu maddeler ısıtıldığında çeşitli kimyasal reaksiyonlar sonucu zararlı görüntüler ortaya çıkar. Mesela bazı e-sigara buharlarında formaldehitgibi
Uzun süre bu kimyasallara maruz kalmak, akciğer ve diğer organlara zarar vermek
5. Patlama ve Yanma Riskleri
Elektronik sigara cihazları, batarya ile çalışmaları için batarya patlamaları veya aşırı ısınma riskleri vardır. Bu tür olaylar, ağır yaralanmalara yol açabilir.
6. Gençler ve Ergenler Üzerindeki Etkileri
E-sigara kullanımı özellikle üyeler arasında yerleşik ve birçok genç, e-sigaraların geleneksel sigaralara kıyasla zararsız olduğunu düşünerek kullanmaya başlamaktadır. Ancak nikotin, gençlerin beyin gelişimi üzerinde olumsuzluk devam ediyor olabilir ve dikkat eksikliği, hafıza sorunları gibi problemlere neden olabilir
7. Tütün Kullanımına Geçiş Riski
Baz
8. Uzun Vadeli Sağlık Etkileri Belirsiz
Elektronik sigaraların özellikleri yeni ürünler olduğundan, uzun vadeli sağlık sonuçları tam olarak mevcut olabilir. Geleneksel sigaraların zararlarının onlarca yıllık kullanımdan sonra daha iyi anlaşılması gibi, e-sigaraların da uzun süreli ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceklerine yol açabileceği gibi.
9. Pasif Buhar Maruziyeti
E-sigara kullanıcılarının buharlaşması, insanların da yaşayabilmesi. Pasif içicilik gibi, pasif buhar maruziyeti de nikotin ve diğer zararlı kimyasallara maruz kalmaya neden olabilir.
10. Aroma Maddelerinin Zararları
E-sigara likitlerinde kullanılan aroma maddeleri, içildiğinde zararsız gibi, ancak ısıtıldığında farklı kimyasal bitkilere dönüşebilir ve akciğerlerde ciddi hasarlara yol açabilir. Özellikle tatlı, meyveli ve şekerli aromalar bu konuda risk
Bu konuda akademik makale araştırmıştım. Genel olarak yeni bir ürün olduğu için sigarayla direk olarak karşılaştırılması yapılamıyor ama içindeki partiküller sigaradan dumanındakinden daha küçük olduğu için daha zararlı olduğunu söyleyen bilimsel yayınlar okumuştum. Kesinlikle 1 kereden bir şey olur. Bırakırken zorlanmıştım tavsiye etmiyorum