VPN açıldığı zaman internet hızı ciddi oradan düşüyor

Quaso00

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yakın zamanda bir Samsung S23 aldım ve genel olarak telefondan çok memnunum. Ancak, can sıkıcı bir problem yaşıyorum. Normalde 100 Mbps olan internet hızım, VPN kullandığımda 1-2 dakika içinde KB seviyelerine düşüyor. Bu durumda Instagram veya YouTube gibi platformlarda video izlemek imkansız hale geliyor. Eski Samsung S10 telefonumda böyle bir sorun yaşamıyordum.

Genellikle Kaspersky VPN kullanıyorum ve sorunun bundan kaynaklandığını düşündüm, ancak diğer denediğim ücretli ve ücretsiz tüm VPN'lerde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Bu hafta içinde telefonu sıfırlamayı düşünüyorum, belki sorun düzelir diye, ancak bu son çare olacak. Malum, pek çok dosya ve uygulamayı yeniden yükleyip kurmak oldukça zahmetli.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
bağlandığınız VPN sunucusunun coğrafi konumu sizden uzakta ise verilerin daha da fazla ağdan geçmesi ile ortaya çıkan gecikme (latency) nedeniyle internet bağlantınız yavaşlayabilir. (TurkNet)

bağlandığınız VPN sunucusunun coğrafi konumu sizden uzakta ise verilerin daha da fazla ağdan geçmesi ile ortaya çıkan gecikme (latency) nedeniyle internet bağlantınız yavaşlayabilir. (TurkNet)
Hocam pc'de iken herhangi bir hız kaybı yok. Kaldı ki eski telefonumda da bu problemler olmuyordu. S23'e geçiş yaptıktan sonra başladı hepsi. Kablonet kullanıyorum bu arada.

Hocam PC'de iken herhangi bir hız kaybı yok. Kaldı ki eski telefonumda da bu problemler olmuyordu. S23'e geçiş yaptıktan sonra başladı hepsi. Kablonet kullanıyorum bu arada.

Vallahi bilmiyorum tam olarak hocam siz gene de isterseniz bir sıfırlamayı deneyin olursa beni de bilgilendirebilir misiniz?

Vallahi bilmiyorum tam olarak hocam siz gene de isterseniz bir sıfırlamayı deneyin olursa beni de bilgilendirebilir misiniz?
Hocam modemi sıfırlama vs. her şeyi zaten defalarca denemiştim, kaldı ki mobil veri ile de aynı durum yaşanıyor. Yani internetimden kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı