VPN ile DNS farkı nedir?

Blue Beetle

Hectopat
Daha fazla  
Vallahi farkı çözemedim bir türlü. Ben Cloudflare WARP kullanıyorum bayağı hızlı cidden. Eskiden VPN4test vardı bende o çok kötüydü.

Hocam birisi Virtual Private Network, diğeri Domain Name System. DNS dediğiniz şeyin amacı abc.com sitesine bağlanmak istediğiniz zaman ziyaret etmeyi denediğiniz alan adıyla ilişkili bir ip adresi bulmak, ki bağlantıyı gerçekleştirebilesiniz. VPN ise interneti bağlandığınız üçüncü bir sunucu üzerinden kullanmak gibi düşünülebilir.

DNS adı üstünde DNS sunucunu değiştiriyor. WARP kullandığın zaman ek olarak DNS sorgularını şifreliyor başka da bir ekstrası yok. IP adresin aynıdır, bağlandığın lokasyon aynıdır.

VPN ise doğrudan uzak bir sunucuya bağlanırsın, trafiğin oradan akar.

Cloudflare WARP bayağı iyi cidden en iyisi bu işin.

DNS varsa VPN gerekli mi yasaklı sitelere girmek için.

Cloudflare WARP bayağı iyi cidden en iyisi bu işin.

DNS varsa VPN gerekli mi yasaklı sitelere girmek için?
Hayır VPN gerekmez lakin yalnızca DNS kullanırsanız trafiğiniz ISS'ler tarafından halen görülebilir. VPN kullanmanız durumunda trafik buradan akacağı için nerelere girdiğiniz gözükmeyecektir fakat bu durumda da kullandığınız VPN servisi ve barındığı sunucu firması ne yaptığınızı bilecektir.

Hayır VPN gerekmez lakin yalnızca DNS kullanırsanız trafiğiniz ISS'ler tarafından halen görülebilir. VPN kullanmanız durumunda trafik buradan akacağı için nerelere girdiğiniz gözükmeyecektir fakat bu durumda da kullandığınız VPN servisi ve barındığı sunucu firması ne yaptığınızı bilecektir.
İSSler görse bir sorun olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı