VPN ile evde hosting yapmak mümkün mü?

AliArhan

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, evde hosting yapmanın zor bir işlem olduğunu ve bir veya birkaç portunuzu dışarı açtığınız için bir firewall sorununda kendi bilgisayarınızın içindeki bütün dosyaların gittiğini görebileceğimizi biliyorum. Ama bugün araştırma yaparken bazı VPN sağlayıcılarının dışarıya dönük port olmadan veya en azından VPN ile şifrelendiğinden sunucu açılımında kullanılabildiğini duydum. Bu çok iyi bir şey çünkü hacklenme ihtimalini düşürüyor vs. Şimdi asıl sorum şu: Ben yazılım dillerine yeterince hakim olan biriyim ve kendi web sunucumu, SMTP sunucumu, FTP sunucumu tutacak ve bir kuruş bile para ödemeden çalışacak şekilde düşünüyorum. Bu sunucu benim üzerinde deneme yapmama imkan verecek ve öyle çok kişinin ziyaret edeceği bir site olmayacak, en fazla 2-3 kişi aynı anda bağlanacak şekilde trafiği neredeyse olmayan bir sunucu olacak. Önceden lokal sunucularla çok uğraştım, sunucu nasıl çalışır vs. biliyorum ama ilk defa böyle bir işe girişmek istedim. Şimdi VPN ile port yönlendirme olmadan sunucu nasıl açılır, bunu anlatabilecek birisi var mı? Ayrıca sunucuyu sanal makinede Kali Linux'ta kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hosting yapmak nedir? Öncelikle bunu biraz açın. Evdeki bilgisayar ile hosting mi satmaya çalışacaksınız? Eğer öyleyse bunun VPN'le bağlantısı nedir? Ev internetinizi port çıkışı olmayan bir vpn istasyonu mu yapacaksınız? Bunun için reverse proxy yeterlidir fakat yine de ek sunucu gerektirir. Ve bu sunucunun port çıkışı olur sizin ev internetinizin port çıkışı olmasa bile. VPN'in çalışma mantığına ters. Portsuz bir şekilde veri iletimi yapılamaz. Ayrıca ek sunucu kullanacaksanız Mesh VPN'lere bakabilirsiniz. Meshnet ile cihazları güvenle bağlayın. Tamamen ücretsizdir.

VPN ile hosting arasındaki bağlantıyı ben de kuramadım açıkçası. Öncelikle hosting sağlayıcısı olmak için sunucu sahibi olmalısınız, sunucu sahibi olmak için sanallaştırılmış dedicated yani fiziksel makineleriniz olmalı ve bu makineler evde kullanılan dinamik değil statik ip olarak çalışmalıdır.

Sorunuza gelirsek, hiçbir kişisel PC, uzun süreli çalışmaya bir server PC kadar dayanmaz, server sistemler bunun için vardır zaten. Dahası, bunları sanallaştırmak için DNS vs. gibi çok sonra kullanacağınız sistemler yerine sanallaştırma teknolojilerinden lisans almalısınız. Bahsettiğiniz kısım ise bir web sitesini hayata geçirmek için gerekli olan teknolojiler ve bunlar için kod bilmenize zaten gerek yok, Docker kurup geçebilirsiniz. Fakat makineyi hiç durmadan çalışabilir hale getirebilmek, sanallaştırma, statik ip gibi konuları halletmeniz gerekir.

Arkadaşlar olayı biraz daha açayım hosting derken kast ettiğim birine satmak veya pazarlamak üzerine değil kendi bilgisayarımda çalışan sanal Kali Linux'u istediğimde açabileceğim bir web server haline getirmek ben zaten Python'da flask ve Django da veya Node.js de yine sunucu açıyordum da artık birkaç arkadaşıma da gönderebileceğim ve sadece o arkadaşlarımın orada trafik oluşturacağı bir web server yapmak bunu da bedavaya getirmekti amacım uzak çalıştığım yerlere evdeki bilgisayardan dosya transferi saçma sapan web siteler vs kısacası amaçsız bir kullanım için hosting firmalarına para ödemek istemiyordum ha bu arada araştırırken fark ettim Cloudflare tunnel diye bir şey var bununla Kali Linux'un içinde açtığım Apache serveri dünyaya yayabildim yani aslında amacıma ulaşmış oldum son olarak evet VPN hizmetleri ile bu konunun ne alakası var bende anlayamamıştım ama bazı firmaların sanırım özel VPN'leri var onlar sadece ona bağlı olan kişilere session açıp uzak masaüstü gibi bağlanmalarını sağlıyor başkada sorum yok iyi günler.

Sanırım VPN ile ilgili bahsedilen asıl şey bu meshnet.

Son düzenleme:
Birileri senin icin yonlendirme yapmak zorunda. Reverse proxy yapan VPN sunuculari ya da senin icin tunneling yapacak bir servis gerekiyor. Her ikisi de ucret isteyecektir.

VPN sağlayıcılarının dışarıya dönük port olmadan

Bu mumkun degil. Birileri en az bir port acmak zorunda HTTP request'i alabilmen icin. Bunu ya VPN sunucusu acip decrypt edip reverse proxy yapacak; ya CloudFlare gibi public DNS acip sana tunneling yapan birileri yapacak ( tunneling icin yine local router da port forwarding yapmalisin ).

Sonucta senin sunucuya baglanacak kisinin attigi request'i birilerinin karsilamasi gerekiyor ve ilk kim karsilayacaksa port acmak zorunda. Geri kalani mimari tercih.

Merhaba. Bahsettiğinizi yapabilirsiniz ama ya bir sunucuya ya da VPN şirketine aylık para ödemeniz gerekecek, onun yerine “ngrok” kullanmanızı tavsiye ederim. Kendi domain’inizi kullanamazsınız ama ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Alternatif olarak bir Keenetic modem/router alıp KeenDNS kullanabilirsiniz, ngrok ile hemen hemen aynı şey sizin için…

Evde bilgisayarı açık tutmak yerine basit 20 GB alan 2-3 çekirdek işlemci falan olan bir VPS kiralayın. Aylık 100 TL civarı para verirsiniz. Evdeki bilgisayarı açık tutsanız devamlı daha fazla elektrik parası vereceksinizdir hem de bilgisayar boş yere devamlı çalışmış olacak.

KS, sunucu sanal sunucuda çalışacak dediği için geçici bir şeydir diye düşünmüştüm ama eğer 7/24 çalışacaksa VPS almak dediğiniz gibi çok daha mantıklı, özellikle elektrikte 5kWh düzenlemesi sonrası…

Hocam Cloudflare Tunnel da local routerda port açmaya gerek yok diye biliyorum, şu an halihazırda Raspberry Pi cihazımda kullanıyorum. Birkaç farklı konuma taşıdım cihazı hiçbirinde port yönlendirme yapmadım.

Hocam Cloudflare Tunnel da local routerda port açmaya gerek yok diye biliyorum, şu an halihazırda Raspberry Pi cihazımda kullanıyorum. Birkaç farklı konuma taşıdım cihazı hiçbirinde port yönlendirme yapmadım.

Kendim kullanmadim ama duruma gore degisir. NAT uzerinden mesajlasiyor olmalisin bu durumda.

[Kullanici] --- Istek ---> [Cloudflare] ---- Tunneling ----> [SeninModem] ---- Yonlendirme ---> [Raspberry Pi]

Cloudflare ile evdeki sunucu arasinda iletisim icin ya port forward acilmali modem uzerinden ya da hem Clouldflare hem de local sunucuda calisan yazilim ile hali hazirda acilmis port uzerinden cift tarafli veri akisi olmali. VPN ya da NAT uzerinden tunneling bunu yapiyor. Cloudflare'in bilmesi gerekiyor gelen istegi ne sekilde route edecegini. Ancak port-forwarding mumkun degilse senin sunucu Cloud'a register olup "haci bir istek gelirse ben buradayim" seklinde kaydini yapmali. O noktadan sonra gelen istekleri acilmis port uzerinden devam ettirebilir CF.

Yine de teknik olarak en az bir elemanin port acmasi gerekiyor, bu da CF oluyor ustteki senaryoda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…