Hosting yapmak nedir? Öncelikle bunu biraz açın. Evdeki bilgisayar ile hosting mi satmaya çalışacaksınız? Eğer öyleyse bunun VPN'le bağlantısı nedir? Ev internetinizi port çıkışı olmayan bir VPN istasyonu mu yapacaksınız? Bunun için reverse proxy yeterlidir fakat yine de ek sunucu gerektirir. Ve bu sunucunun port çıkışı olur sizin ev internetinizin port çıkışı olmasa bile. VPN'in çalışma mantığına ters. Portsuz bir şekilde veri iletimi yapılamaz. Ayrıca ek sunucu kullanacaksanız mesh VPN'lere bakabilirsiniz. Meshnet ile cihazları güvenle bağlayın. Tamamen ücretsizdir.
VPN sağlayıcılarının dışarıya dönük port olmadan
KS, sunucu sanal sunucuda çalışacak dediği için geçici bir şeydir diye düşünmüştüm ama eğer 7/24 çalışacaksa VPS almak dediğiniz gibi çok daha mantıklı, özellikle elektrikte 5kWh düzenlemesi sonrası…Evde bilgisayarı açık tutmak yerine basit 20 GB alan 2-3 çekirdek işlemci falan olan bir VPS kiralayın. Aylık 100 TL civarı para verirsiniz. Evdeki bilgisayarı açık tutsanız devamlı daha fazla elektrik parası vereceksinizdir hem de bilgisayar boş yere devamlı çalışmış olacak.
Birileri senin icin yonlendirme yapmak zorunda. Reverse proxy yapan VPN sunuculari ya da senin icin tunneling yapacak bir servis gerekiyor. Her ikisi de ucret isteyecektir.
Bu mumkun degil. Birileri en az bir port acmak zorunda HTTP Request'i alabilmen icin. Bunu ya VPN sunucusu acip decrypt edip reverse proxy yapacak; ya Cloudflare gibi public DNS acip sana tunneling yapan birileri yapacak ( tunneling icin yine local router da port forwarding yapmalisin ).
Sonucta senin sunucuya baglanacak kisinin attığı Request'i birilerinin karsilamasi gerekiyor ve ilk kim karsilayacaksa port acmak zorunda. Geri kalani mimari tercih.
Hocam Cloudflare Tunnel da local routerda port açmaya gerek yok diye biliyorum, şu an halihazırda Raspberry Pi cihazımda kullanıyorum. Birkaç farklı konuma taşıdım cihazı hiçbirinde port yönlendirme yapmadım.