AliArhan
Hectopat
Daha fazla
Evet arkadaşlar, evde hosting yapmanın zor bir işlem olduğunu ve bir veya birkaç portunuzu dışarı açtığınız için bir firewall sorununda kendi bilgisayarınızın içindeki bütün dosyaların gittiğini görebileceğimizi biliyorum. Ama bugün araştırma yaparken bazı VPN sağlayıcılarının dışarıya dönük port olmadan veya en azından VPN ile şifrelendiğinden sunucu açılımında kullanılabildiğini duydum. Bu çok iyi bir şey çünkü hacklenme ihtimalini düşürüyor vs. Şimdi asıl sorum şu: Ben yazılım dillerine yeterince hakim olan biriyim ve kendi web sunucumu, SMTP sunucumu, FTP sunucumu tutacak ve bir kuruş bile para ödemeden çalışacak şekilde düşünüyorum. Bu sunucu benim üzerinde deneme yapmama imkan verecek ve öyle çok kişinin ziyaret edeceği bir site olmayacak, en fazla 2-3 kişi aynı anda bağlanacak şekilde trafiği neredeyse olmayan bir sunucu olacak. Önceden lokal sunucularla çok uğraştım, sunucu nasıl çalışır vs. biliyorum ama ilk defa böyle bir işe girişmek istedim. Şimdi VPN ile port yönlendirme olmadan sunucu nasıl açılır, bunu anlatabilecek birisi var mı? Ayrıca sunucuyu sanal makinede Kali Linux'ta kullanmayı düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: