VPN internet hızını arttırır mı?

468113

Decapat
Selam, şimdi sorum bayağı saçma geliyor bana ama şaşırdığım için buraya sormak istedim. VPN internet hızı arttırır mı? Benim bildiğim daha da yavaşlatır ama şu anda garip bir şekilde daha hızlı (mobil veri kullanıyorum) ve Wi-Fi kısmına (PC bağladığım için Wi-Fi) internet yok yazıyor ama internete erişimim var. Bu VPN ile mi alakalı yoksa operatör ile alakalı bir şey mi normalde 2 saat sürer bir sayfanın açılması şu anda anında açılıyor. Roblox falan hep kasardı yüklenmezdi açılırken şimdi anında açılıyor ve kasmıyor bunların hepsi VPN açtığımda oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, şimdi sorum bayağı saçma geliyor bana ama şaşırdığım için buraya sormak istedim. VPN internet hızı arttırır mı? Benim bildiğim daha da yavaşlatır ama şu anda garip bir şekilde daha hızlı (mobil veri kullanıyorum) ve Wi-Fi kısmına (PC bağladığım için Wi-Fi) internet yok yazıyor ama internete erişimim var. Bu VPN ile mi alakalı yoksa operatör ile alakalı bir şey mi normalde 2 saat sürer bir sayfanın açılması şu anda anında açılıyor. Roblox falan hep kasardı yüklenmezdi açılırken şimdi anında açılıyor ve kasmıyor bunların hepsi VPN açtığımda oldu.

Düşürür.

Bant genişliği olarak soruyorsanız aynı veya daha düşük değerler elde edilir. Söz gelimi 50 Mbps indirme hızınız varsa onun 51 veya yüksek değere ulaştığını asla görmezsiniz. O sınır İSS'nin elinde olan bir şeydir. Ping değeri olarak da çoğu zaman VPN kullanımı ping değerini artırır.

Özel durumlar şöyle;
İSS'nin DNS sunucularında sorun vardır. Aşırı yoğunluğa bağlı olarak web sayfaları ile olan iletişim gecikmeli yaşanır. Haliyle web sitelerin yanıtları da gecikmeli olur. Bu durumda alternatif DNS veya VPN kullanımı ile sayfaların daha hızlı yanıt vermesi söz konusu olabilir. Böylece sayfalar daha hızlı açılır, içeriğindeki ögeler çabuk yüklenir.

Diğer bir özel durum da ping ile alakalı. Çoğu zaman VPN kullanımı ping değerini de yükseltir. Ancak İSS'nin yurtdışı bağlantı güzergahı verimli değilse VPN kullanımı ile yurtdışı servislere olan ping değerlerinde düşüş gözlemlenebilir. Bazı Twitch yayıncılarının bu yöntemle yayınlarda yaşadıkları sorunları çözdüklerini okumuştum. Tabi bu herkes için geçerli değil. Bir İSS Twitch'e olan bağlantıyı daha dolambaçlı yoldan sağlarken bir diğeri daha kısa yoldan götürebilir.

VPN'in bağlantı kalitesine istisnai olarak olumlu etkileri budur. Çoğu zaman, bilhassa premium olmayan hizmetlerde bağlantı kalitesi her yönüyle düşer. Ya indirme/gönderme hızı sınırlı olur yada uzak sunucularla olan bağlantı güzergahına fazladan bir durak eklediğiniz için ping yükselir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00