VPN nedir ve nasıl kullanılır?

Her VPN güvenilir değildir. Benim bildiğim tek VPN Opera VPN ama o da güvenilir değil diye biliyorum. Yani eğer artık her ne yapacaksanız gizli yapmak istiyorsanız onu tavsiye etmem.
 
Bu tarz servislerin şaibesi sadece ziyaret ettiğiniz sitelerle sınırlı kalmıyor tarayıcının içindeki bilgileride tehlikeye atıyor. Ben güvenmezdim. Bu arada zen marketteki en hızlı ve sorunsuz VPN eklentisi.

Hocam bende biraz araştırdım da eskisi vardı Touch VPN diye oda artık kullanılmaz oldu Zen Mate baktım buna geçtim Opera'yı da bir kere kullanmıştım o da sorunsuzdu.
 
Hocam bende biraz araştırdım da eskisi vardı Touch VPN diye oda artık kullanılmaz oldu Zen Mate baktım buna geçtim Opera'yı da bir kere kullanmıştım o da sorunsuzdu.
chrome dan kullanacaksanızda yeni bir kullanıcı açarak en azından çerezleri ve diğer bilgilerinizi korumuş olursunuz. zen de favorim romanya. hızım 80 ve onu sonuna kadar kullanabiliyorum
 
Cloudflare 1.1.1.1 VPN uygulamasını kullanabilirsiniz. Şu anda herhangi bir ücret yok ve diğer VPN servislerine göre gayet hızlı. Zaten arkasında CloudFlare şirketi var. İnternet üzerinde Windows uygulamasını bulmak birazcık zahmetli ama hız konusunda bana bir sıkıntı çıkarmadı.

VPN sanal bir özel ağ olarak tanımlayabiliriz. Çoğu büyük şirket, VPN kullanmaktadır. Çünkü VPN servisi ile data aldığınız ve gönderdiğiniz siteler arasında olan bağlantı kriptolama ile korunmakta. Yani bir şirketiniz var, bayileriniz sürekli merkez ile iletişim halinde olmalı. Bu bağlantıda ise sürekli olarak muhasebe ve stok gibi başkalarının eline geçmemesi gereken bilgileriniz aktarılıyor. Bunları güvene almak isterler.

VPN servisine bağlandığınızda IP adresiniz size tüneli sağlayan sunucunun IP adresi olur genelde.

Şöyle düşünün, mahalleden elinizde bir kilo veri ile çıkıyorsunuz, iki seçeneğiniz var. Ya ücretli ve gizli olan bir yeraltı tüneli tercih ediyorsunuz ya da Beylükdüzü E5 üzerinden gidiyorsunuz. Bizlerde genellikle engelli sitelerden engeli kaldırmak için kullanılır. Çünkü şu anda belli olmuyor, bir anda engelliyorlar siteyi. Biz de VPN servisine bağlanarak oranın sunucusundan içeriklere ulaşıyoruz. bizim yerimize atıyorum Almanya'da bulunan sunucu o siteye giriyor ve bize sunucu ve bizim aramızda olan tünelden iletiyor.

Risk yok mu? Elbette var. O sunucuya bağlandıktan sonra büyük ihtimal nereleri ziyaret ettiğiniz, ne izlediğiniz kısacası her adımınız kayıt edilecek. Ve başka veri şirketlerine satılacak. Ayrıca sunucuya herhangi bir siber saldırı yapılması ve ele geçirilmesi durumunda bu bilgileriniz açığa çıkabilir. Bu VPN kullanmadığınız durumda da olabilir. Sadece orada biraz daha zor galiba.

Çoğu VPN şirketi ağ genişliğinde kısıtlama uygulamakta. Mesela 100Mbps internetiniz var ama VPN servisine bağlandığınızda bu 15-20 Mbps'e falan düşebilir. Burada daha hızlı bağlantı isterseniz mangırları gösterip şirketine göre Pro, Premium veya o tarz bir üyelik alıp hız kısıtlamasını kaldırıyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı