VR gözlükler ucuzlar mı ?

rgoklegok

Megapat
Daha fazla  
VR teknolojisiyle yeni yeni tanışıyoruz. VR Box, Gear VR gibi VR gözlükler 500 TL'nin altında satılsa da bu gözlükleri telefonunuzla kullanıyorsunuz. Ancak PC için olan gözlükler çok pahalı. Oculus Rift 599, HTC Vive ise 799$ ile satılıyor. Peki 2-3 yıl içerisinde fiyatları ucuzlar mı ? Ayrıca VR için olan oyunlar hep simülasyon tarzında mı olacak yoksa GTA V gibi oyunlar da çıkacak mı ? Ve HTC Vive'da oynanan bir oyunu Oculus Rift'te oynayabilir miyiz ?

1.Ucuzlar ucuzlar merak etme sen, bende HTC Vive almayı çok istiyorum ama fiyatından alamıyorum, zaten 2020'li yıllar sanal gerçekliğin yılı olacak çünkü bundan 1 sene önce App Store'da 4-5 tane adam gibi VR uygulaması bulabilirken,bugün çok daha fazla var, Androidde daha fazla, ayrıca bir sitede bir söz görmüştüm "gelecek,sanal gerçeklikle şekillenecek" diye bence doğru olabilir, çünkü HTC Vive, Oculus Rift 2016 teknolojisiyle bile bu kadar iyiyse, 2020'de olacakları sen düşün.
Bence:
2000'ler: Bilgisayarların yılı
2010'lar Telefonların Yılı
2020'ler VR Gözlüklerinin yılı
2.PlayStation VR bile çıktıysa, Ne GTA 5 i en basit fps oyun bile bundan 5 yıl sonra sanal gerçeklikle oynanabilir.
3.HTC Vive'de oynanan bir oyunu Oculus Rift'te oynayabilirsin evet ama HTC Vive eğilmeni algılayabiliyor fakat Oculus Rift algılayamıyor. Bu sorun çıkartabilir Job Simulator gibi oyunlarda.
Umarım yardımcı olmuşumdur 1 beğeniyi çok görme :)

1.Ucuzlar ucuzlar merak etme sen, bende HTC Vive almayı çok istiyorum ama fiyatından alamıyorum, zaten 2020'li yıllar sanal gerçekliğin yılı olacak çünkü bundan 1 sene önce App Store'da 4-5 tane adam gibi VR uygulaması bulabilirken,bugün çok daha fazla var, Androidde daha fazla, ayrıca bir sitede bir söz görmüştüm "gelecek,sanal gerçeklikle şekillenecek" diye bence doğru olabilir, çünkü HTC Vive, Oculus Rift 2016 teknolojisiyle bile bu kadar iyiyse, 2020'de olacakları sen düşün.
Bence:
2000'ler: Bilgisayarların yılı
2010'lar Telefonların Yılı
2020'ler VR Gözlüklerinin yılı
2.PlayStation VR bile çıktıysa, Ne GTA 5 i en basit fps oyun bile bundan 5 yıl sonra sanal gerçeklikle oynanabilir.
3.HTC Vive'de oynanan bir oyunu Oculus Rift'te oynayabilirsin evet ama HTC Vive eğilmeni algılayabiliyor fakat Oculus Rift algılayamıyor. Bu sorun çıkartabilir Job Simulator gibi oyunlarda.
Umarım yardımcı olmuşumdur 1 beğeniyi çok görme :)
Rapor nedeni: Beğeni kasma çabası. Çok kasıyor lütfen beğenmeyin. (!) :D
Ben de size katılıyorum. Şunu da söylemek istiyorum ki Oculus Rift ile GTA 5 gibi oyunları oynayanlar var. Hatta vücudunuz her hareketini algılayarak siz koştukça oyunda karakterinizin koştuğu oyun istasyonu sistemler de var (Türk katkısıyla Cyrebitzh Virtualizer gibi). Tabii ki ucuz değiller ancak 2020 yılında hepsi ucuzlar (Bir zahmet :D).

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de size katılıyorum. Şunu da söylemek istiyorum ki Oculus Rift ile GTA 5 gibi oyunları oynayanlar var. Hatta vücudunuz her hareketini algılayarak siz koştukça oyunda karakterinizin koştuğu oyun istasyonu sistemler de var (Türk katkısıyla Cyrebitzh Virtualizer gibi). Tabii ki ucuz değiller ancak 2020 yılında hepsi ucuzlar (Bir zahmet :D).

Evet ben bundan tam 1 yıl önce bir sitede görmüştüm o sistemi. Adı yanlış hatırlamıyorsam Omni'ydi.

Evet ben bundan tam 1 yıl önce bir sitede görmüştüm o sistemi. Adı yanlış hatırlamıyorsam Omni'ydi.
Evet zaten bu alanda sadece 2 tane oyun istasyonu var bildiğim kadarıyla. Biri Virtuix Omni, diğeri de Cyberith Virtualizer. Virtuix Omni daha popüler ama Cyberith Virtualizer daha işlevsel. Mesela Virtuix Omni'de son baktığımda araba sürerken oturma modu yoktu. Ama Virtualizer'da oturarak araba sürebiliyorsunuz ve elinizdeki aparatı yatay şekilde çevirip direksiyon yapabiliyorsunuz. Birkaç tane daha buna benzer işlev vardı ama uzun zamandır bakmadığım için unuttum.

Peki 5 yıl sonra çıkan oyunlar sadece VR için mi geliştirilecek yoksa isteyen monitörden oynayabilecek mi ?
Elbette monitörler olacak. Monitörler her zaman yaşayacaktır (En az 15 sene). Sonuçta VR gözlükler ha deyince fiyatlarını düşürmeyecek ve sistemler değişmeyecek.

Peki VR gözlükler monitör yerine geçebilir mi ?
Elbette. Ama kullanışlı olmalı. Yani kabloları ortalıkta dolandırarak, işimiz çıktığında yarım saat çıkarmak için uğraşarak sanal gerçeklik kullanırsak monitörlerin yerine geçemez. Ama bilgisayar ile kablosuz olarak iletişime geçip sadece kafa bandı ve kulaklıkla çalışırsa ve FHD'lerinin fiyatı 300-400TL olursa yerine geçer. Oyun istasyonları için de aynı durum söz konusu. Kablosuz vericilerle derimize yerleştirip kontrol edersek ve butonla mekanizmayı açıp kapatırsak süper olur.

Peki VR gözlükler monitör yerine geçebilir mi?

Sao mu lan burasi :D

Ben de size katılıyorum. Şunu da söylemek istiyorum ki Oculus Rift ile GTA 5 gibi oyunları oynayanlar var. Hatta vücudunuz her hareketini algılayarak siz koştukça oyunda karakterinizin koştuğu oyun istasyonu sistemler de var (Türk katkısıyla cyrebitzh virtualizer gibi). Tabii ki ucuz değiller ancak 2020 yılında hepsi ucuzlar (bir zahmet :D).

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Kankam yavas yavas gelistirilmeye baslandi o teknolojilerde. Hissedebiliyosun ne oldugunu falan. Hem ucuzladi da, 2020 de degil de 2023 de alirsan daha guzel olur dolar bazi ile. Bir ara 2023'e ugrarsan al bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı