VR300 modemi kablosuz router olarak kullanma

uydu3

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, TurkNet 1000 Mbit Türk Telekom altyapısı ile fiber internet kullanıyorum. Ana modem olarak Türk Telekom'un verdiği modemi kullanacağım. Elimdeki VR300 modemi ise kablosuz router olarak kullanmak istiyorum. VR300 modemin IP adresini 192.168.2.1 olarak değiştirdim. Ancak devamında nasıl ilerleyeceğim?

Arkadaşlar, TurkNet 1000 Mbit Türk Telekom altyapısı ile fiber internet kullanıyorum. Ana modem olarak Türk Telekom'un verdiği modemi kullanacağım. Elimdeki VR300 modemi ise kablosuz router olarak kullanmak istiyorum. VR300 modemin IP adresini 192.168.2.1 olarak değiştirdim. Ancak devamında nasıl ilerleyeceğim?
Çalışma modunu wireless router olarak seç. WAN ayarlarında da bağlantıyı dinamik IP seç. Bu cihazın WAN/LAN4 portunu ana cihazın rastgele bir LAN portuna Ethernet kablosu ile bağla. İki farklı subnet şeklinde çalışacağı için VR300'deki DHCP sunucusunu kapama.

Son düzenleme:
Çalışma modunu wireless router olarak seç. WAN ayarlarında da bağlantıyı dinamik IP seç. Bu cihazın WAN/LAN4 portunu ana cihazın rastgele bir LAN portuna Ethernet kablosu ile bağla. İki farklı subnet şeklinde çalışacağı için VR300'deki DHCP suncuusnu kapama.
Hocam ben normalde kablosuz olarak yaymak istiyordum. Ama bu modemi ana cihaza bağlarsam daha mı iyi yayılır?

Hocam ben normalde kablosuz olarak yaymak istiyordum. Ama bu modemi ana cihaza bağlarsam daha mı iyi yayılır?
Kablosuz repeater kullanmak için içine firmware atmanız gerekiyor. OpenWrt'nin desteklediğini hiç sanmıyorum ama yine de bir kontrol edebilirsiniz. Eğer desteklemiyorsa sadece kablolu olarak yapabilirsiniz. Ayrıca kablosuz olarak kullandığınızda bant genişlği yarıya düşer. Aynı anda hem telefonlarla hem de ana cihazla iletişim kuracağı için azalır. Eğer mümkünse kablolu olarak yapmanız çok daha iyi.

Ayrıca cihazın donanım sürümünü söyler misiniz?

Kablosuz repeater kullanmak için içine firmware atmanız gerekiyor. OpenWrt'nin desteklediğini hiç sanmıyorum ama yine de bir kontrol edebilirsiniz. Eğer desteklemiyorsa sadece kablolu olarak yapabilirsiniz. Ayrıca kablosuz olarak kullandığınızda bant genişlği yarıya düşer. Aynı anda hem telefonlarla hem de ana cihazla iletişim kuracağı için azalır. Eğer mümkünse kablolu olarak yapmanız çok daha iyi.

Ayrıca cihazın donanım sürümünü söyler misiniz?
Hocam Chatgpt'den yardım aldım, WDS Köprüleme diye bir şey açtırdı kablosuz olarak bağlayabildim fakat hızı aşırı düştü. Hiç beklediğim gibi olmadı.

Hocam Chatgpt'den yardım aldım, WDS Köprüleme diye bir şey açtırdı kablosuz olarak bağlayabildim fakat hızı aşırı düştü. Hiç beklediğim gibi olmadı.
WDS köprüleme çok eski bir teknoloji, o yüzden hem hız hem de güvenlik önemli derecede azalıyor. Eğer illaki kablosuz repeater gibi davranmasını istiyorsanız Mi WiFi Range Extender'lara bakabilirsiniz. Genelde son kullanıcıya satılan routerlarda, özellikle uygun fiyatlı ve düşük bütçelilerde bu tarz seçenekler yok. Olanlar da genellikle kendi yöntemlerini kullandığı için aynı markanın güncel cihazları olması gerekiyor çalışması için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı