VRAM arttırma

• Konuyu başlatan Chaky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.456
@vbios @Assecreed bir şey bilmeden yazmayın. VRAM arttırmak FPS'i arttırır çünkü sistem VRAM biterse RAM'dan kullanmaya başlar ve VRAM, sistemin RAM'ine göre çok daha hızlıdır çünkü hem GPU'ya yakın konumda bulunur, hem de yüksek yoğunluklu işlemler için geliştirilmiştir. Yani VRAM'ın artması sistemin daha hızlı yanıt vermesine sebep olur ki bu da FPS'i arttırır. (Hem de belirgin bir farkla)

Bu harici ekran kartları için geçerli çünkü harici ekran kartlarında VRAM direk ekran kartında mevcut dahili ekran kartında VRAM ise RAM'dir ve vram arttırılır ise ram düşer bu yüzden herhangi bir aşırı performans artışı sağlamaz.

VRAM arttırmak FPS'i arttırır çünkü sistem VRAM biterse RAM'dan kullanmaya başlar
Diyelim VRAM bitmedi yeterli geldi bizim VRAM'i arttırmamız FPS'i arttırır mı? Arttırmaz. VRAM yeterli gelmese bile VRAM'i arttırmamız aldığımız FPS'i arttırmaz. VRAM yeterli gelmediği için FPS dropları oluşabilir. Yani VRAM yeterli gelmedi diye FPS düşmez.
VRAM, sistemin RAM'ine göre çok daha hızlıdır
VRAM RAM'den daha hızlı değildir harici ekran kartlarında VRAM karta daha yakın olduğu için hızlı gibi gözükür.

@Assecreed Ben bu konu için dedim ve 512 mb Vram günümüz oyunlarının neredeyse hiçbirine yetmez. Ayrıca VRAM RAM'dan gerçekten daha hızlıdır isterseniz araştırabilirsiniz.
@Sefa70 Ben kendim dahili ekran kartı kullanıcısı olduğumdan söylüyorum VRAM, RAM değildir. VRAM'ın kendi belleği vardır.

Kendinizle çelişiyorsunuz. Dahili GPU VRAM olarak RAM kullanır.
Hocam şimdi okudum da toplayalım konuyu. Dahili Grafik Birimleri RAM'den yerler. Bu kısım doğru. Ancak oyun oynamak için BIOS'tan VRAM arttırması sıkıntı olmaz. Çünkü VRAM arttırdığı kısımdan Ayrılmış Video Belleği olarak arttırıyorlar. Görüntünün kaydolduğu yeri yani. Onu arttırsa bile zaten 8GB RAM'e sahipse hala 6'sını kullanabilecek arkadaş. Yanlış mı biliyorum, aydınlatırsanız sevinirim.

iGPU paylaşımlı belleğe sahip. Bu belleği ihtiyacı olduğu zaman kullanır. Siz 2 GB ayırırsanız iGPU ihtiyacı olmadığında da belleği kullanır, bu da gereksiz RAM kaybına sebep olur. Bunun konuyla alakası yok çünkü konu sahibi kayıt defteriyle arttırmış, hiçbir işe yaramaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı