VRAM Arttırmak Ekran Kartına Zarar Verir mi?

ctnmm22

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF Gaming 1650 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartım var. CoD Warzone indirdim. Oynayan varsa bilir. Grafik atarları kısmında VRAM usage diye bır şey var. Siz ayarları yaptıkça orada kullanımını gösteriyor. Şimdi bana orada 4 GB'lık bir yer vermiş ve 3GB gibi bir noktaya çizgi geçmiş. Bende ınternetten baktım. Belgelerden oyunun klasörune girip adv_options diye birbelgeyi açıp içine "VideoMemoryScale = 0,8" iken "VideoMemoryScale = 1.6" yazıyoruz. Oyuna girince bu sefer VRAM usage 6 GB'lık bir alan oluyor. Ekran kartıma zarar verır mı böyle kullansam? Ekran kartım 4 GB. Orada6 GB yazıyor. Normal PC de 12 GB RAM var 8+4 olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF Gaming 1650 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartım var. CoD Warzone indirdim. Oynayan varsa bilir. Grafik atarları kısmında VRAM usage diye bır şey var. Siz ayarları yaptıkça orada kullanımını gösteriyor. Şimdi bana orada 4 GB'lık bir yer vermiş ve 3GB gibi bir noktaya çizgi geçmiş. Bende ınternetten baktım. Belgelerden oyunun klasörune girip adv_options diye birbelgeyi açıp içine "videomemoryscale = 0, 8" iken "videomemoryscale = 1.6" yazıyoruz. Oyuna girince bu sefer VRAM usage 6 GB'lık bir alan oluyor. Ekran kartıma zarar verır mı böyle kullansam? Ekran kartım 4 GB. Orada6 GB yazıyor. Normal PC de 12 GB RAM var 8+4 olarak.

Ekran kartı VRAM'i yetmeyeceği için RAM'den alacak RAM frekansı ekran kartı bellek frekansından düşük olduğu için drop yiyeceksin.

Arkadaşlar merhaba. ASUS TUF Gaming 1650 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartım var. CoD Warzone indirdim. Oynayan varsa bilir. Grafik atarları kısmında VRAM usage diye bır şey var. Siz ayarları yaptıkça orada kullanımını gösteriyor. Şimdi bana orada 4 GB'lık bir yer vermiş ve 3GB gibi bir noktaya çizgi geçmiş. Bende ınternetten baktım. Belgelerden oyunun klasörune girip adv_options diye birbelgeyi açıp içine "videomemoryscale = 0, 8" iken "videomemoryscale = 1.6" yazıyoruz. Oyuna girince bu sefer VRAM usage 6 GB'lık bir alan oluyor. Ekran kartıma zarar verır mı böyle kullansam? Ekran kartım 4 GB. Orada6 GB yazıyor. Normal PC de 12 GB RAM var 8+4 olarak.

Sdece dahili grafik işlemcisinin VRAM artırabilirsiniz ona da pek gerek yok zaten ekran kartının işleyecebileceği RAM ne kadarsa o kadardır 128 GB da versen değişmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı