VRAM ile RAM Performansı Aynı mı?

Evet ikiside farklı görevler için tasarlanmış. Ama tabiki yaptığı işler aynı. Şöyle açıklayayım;

GDDR belleklerin büyük verileri hızlı işlemesi için yüksek çalışma frekansına, bant genişliğine ve mimarisi sağlam renk teknoloji sıkıştırma algoritmasına ihtiyacı vardır. Bir bellek tipinin çalışma frekansını yükseltebilmeniz için CL değerinide yükseltmeniz gerekir. CL değeri MHZ değerine paraleldir. Buda büyük veriler için biçilmiş kaftandır. :)

Bir bellek tipinin CL değerini düşürebilmek için MHZ değerinden feragat etmek gerekir. Bellek mimarileri geliştikçe MHZ değeri yükseltilir, CL değeri mümkün olduğunca düşürülür.
Heh şöyle anlatım bozukluğunu düzelt kardeşim. (y) Önceki mesajını nereye çeksek oraya gidiyor. Özünde yongalar aynı yonga salt olarak. Sen öyle bir yazdın ki... Bir daha yapma, yanlış anlaşılıyorsun, hiç bilmeyen adamın kafası karışmasın.

Bir farkta şu, VRAM doğrudan GPU ile yakından sarmaş dolaş geniş bant yüksek hız ile konuşuyor. DRAM'de ise neyse girmeyelim oralara bürokrasi diyelim yeter.

Heh şöyle anlatım bozukluğunu düzelt kardeşim. (y) Önceki mesajını nereye çeksek oraya gidiyor. Özünde yongalar aynı yonga salt olarak. Sen öyle bir yazdın ki... Bir daha yapma, yanlış anlaşılıyorsun, hiç bilmeyen adamın kafası karışmasın.
Hocam şu postumda haklısınız biraz karışıklığa yol açmışım.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/vram-ile-ram-performansi-ayni-mi.441905/#post-2475676

Gerçekten nereye çekersen oraya gidiyor. İşleri farklı olan elektrikçi ve elektronikçi olarak düşündüm ama gerekli açıklamayı yapmıştım zaten, yinde beni uyardığınız için teşekkür ederim. :)

Geçen günlerde Gtx 970 aldım. Bildiğiniz gibi 4 GB. Shadow of War Ultra yapınca VRAM değeri 8 GB'a ulaştı şeklinde uyarı geliyor biliyorsunuz. Ben yine de öyle oynayayım dedim ve performansta herhangi bir değişiklik hissetmedim bile. RAM 1333 Mhz 8+4 şeklinde. 1333 Mhz ile bile belirgin bir fark oluşmadı hissedecek kadar. Demek ki çok da etkileyen bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı