VRAM nasıl yükseltilir?

Ege Kurnaz

Hectopat
Daha fazla  
409515

Resimdeki gibi normalde ekran kartının belleği 3190 MB ama GTA V oyununa girdiğimde ayrılmış video belleğini kullandığından 384 MB yetmiyor ve çok kasıyor. Ekran kartım Onboard ve RAM'i de 16 GB. VRAM'imi nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ege bugün acı gerçeği öğrenecekti... Yükseltemezsin.

Öncelikle normalde ekran kartın yok. Ekran kartı ve GPU farklı şeylerdir. Senin bir GPU'n var ama ekran kartın yok. Ekran kartı, üstünde kendine ait belleği ve genelde de soğutması olan bir PCB'dir. Senin sisteminde ise grafik belleği olmayan bir GPU var.

Sen buna -BIOS eğer izin veriyorsa- sistem belleğinden bellek ayırabilirsin. Ama bil bakalım ne olur? Grafik işlemcin güçlü olmadığı için istersen sisteme 32 GB RAM takıp GPU'ya 16 GB ayır, yine de bir arpa boyu yol alamazsın.

Bu neye benziyor biliyor musun? Tofaş motoruna Turbo takmaya. Manasız.

Ne yapabilirsin?

Bize anakart modelini söylersen en azından BIOS ayarı varsa ekstra bellek atamayı nasıl yapacağını söyleriz. Bir de sürücü sürümünü ve işlemcini yazarsan GPU için güncelleme varsa onu da belirtiriz.

Yine de bunlar sana en fazla %10 performans kazandırır...

Öncelikle normalde ekran kartın yok. Ekran kartı ve GPU farklı şeylerdir. Senin bir GPU'n var ama ekran kartın yok. Ekran kartı, üstünde kendine ait belleği ve genelde de soğutması olan bir PCB'dir. Senin sisteminde ise grafik belleği olmayan bir GPU var.

Sen buna -BIOS eğer izin veriyorsa- sistem belleğinden bellek ayırabilirsin. Ama bil bakalım ne olur? Grafik işlemcin güçlü olmadığı için istersen sisteme 32 GB RAM takıp GPU'ya 16 GB ayır, yine de bir arpa boyu yol alamazsın.

Ne yapabilirsin?

Bize anakart modelini söylersen en azından BIOS ayarı varsa ekstra bellek atamayı nasıl yapacağını söyleriz. Bir de sürücü sürümünü ve işlemcini yazarsan GPU için güncelleme varsa onu da belirtiriz.

Cevabın için teşekkür ederim Recep abi. Dün bir şekilde BIOS menüden yaptım ve en fazla bu kadar olabiliyor:

409929

İşe yaramış mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ne yapabilirsin?

Şu acımasız cevaplarınıza bazen sinir oluyorum ama bilginize hayranım... [emoji28]

Kötü anlamda yazmadım zaten. Bilgisi olan kişiye her zaman saygım var. Hakaret etmeden nasıl anlatırsa anlatsın. Zaten Recep Bey hakaret etmiyor. Seviyorum bu tutumunu bazen. Ama sizin yazdıklarınızdan bir şey anlamadım SSD nerden çıktı [emoji28]

Kötü anlamda yazmadım zaten. Bilgisi olan kişiye her zaman saygım var. Hakaret etmeden nasıl anlatırsa anlatsın. Zaten Recep Bey hakaret etmiyor. Seviyorum bu tutumunu bazen. Ama sizin yazdıklarınızdan bir şey anlamadım SSD nerden çıktı [emoji28]
SSD ve Windows 10 kullanılmadığı zaman kalbin kırılıyor diyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı