Çözüldü VRAM nasıl arttırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KOSTOK2

Picopat
Herkese merhaba, Windows 10 kullanıcısıyım ve VRAM'i nasıl arttırabilirim diye merak ediyorum. Eğer arttırsam bile bir faydasını görür müyüm?

Ekran görüntüsü 2023-09-10 163146.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İnternetten RAM indirmek daha umut veriyor.

VRAM, donanımsal bir ekran kartının belleği olduğundan yazılımsal şekilde olmaz. Kartın kendisinin VRAM miktari o demek ki. Zaten eski bir kart, VRAM yukselse bile performansı çok düşük olur hala.
bazı apu sistemlerde VRAM yükseltebilirsiniz. ancak harici GPU larda bu değer maalesef artirilamaz...

(Bazı illegal ve teknik yollarla chip değişimi vb. işlemlerle artırılabilir ama profesyonel işlem gerekir ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi performansta pek bir artış olmaz diye düşünüyorum...)
VRAM sınırına takılınan durumlarda VRAM lehimlenmesi performansı arttırıyor. 8GB 3070'i 16GB yapan biri vardı RE4 gibi VRAM isteyen oyunlarda ciddi fark vardı. Video aradım ama şu an bulamadım.

Aynı zamanda tabii BIOS desteği gerekiyor, bu karta 16GB A4000 BIOS'u yüklenmişti. Ama bunu yapan sadece bir iki insan var, nasıl yapabilirim diye aramanız pek sonuç vermez yani. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı