Çözüldü VS C# ile konsola yazı yazmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
51
Merhabalar, Visual Studio 2019 ile C# öğrenmeye çalışıyorum. Basit bir şekilde konsola "hello world !" yazmaya çalışırken hata alıyorum.

Yazdığım komutlar:

Kod:
Console.WriteLine(''Merhaba Dünya !'')
Console.ReadLine();

Bunlar da aldığım hatalar:

Ekran görüntüsü 2020-11-11 175448.png

Sanırım bu hata çift tırnak işareti (") ile alakalı. Garip bir şekilde tek tırnak işareti ile (') denediğim zaman yazı konsola geliyor, ancak tırnak içine sadece bir harf yazabiliyorum. Birden fazla karakter yazınca da bu hatayı veriyor:

Ekran görüntüsü 2020-11-11 175730.png

Büyük bir hevesle başladım, ama şu an çok uyuz oldum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tek tırnak(') charlar içindir. Char veri tipi sadece bir karakteri içinde tutabilir.(Örneğin 'a'.) Tırnak(") işaretini kullanmalısınız uzun stringler için.(Örneğin "Hello World".) Ayrıca Console.WriteLine() yazan satırın sonuna noktalı virgül koyun.
Tek tırnak(') charlar içindir. Char veri tipi sadece bir karakteri içinde tutabilir.(Örneğin 'a'.) Tırnak(") işaretini kullanmalısınız uzun stringler için.(Örneğin "Hello World".) Ayrıca Console.WriteLine() yazan satırın sonuna noktalı virgül koyun.

Çözüm
Sadece

Kod:
Console.WriteLine("Hello World!");
yazman yeterli olacaktır. Ayrıca çift tırnak ile tek tırnak aynı değil. İki tane tek tırnak kullanırsan çift tırnak sonucu alamazsın.
Ben öyle yapıyordum, iki kere Shift + 2.
Console.WriteLine() yazan satırın sonuna noktalı virgül koyun.
Koyuyorum zaten, oraya yazmayı unutmuşum.
Sizin attığınız tırnak işaretini kopyalayınca oldu. Hangi kombinasyon ile yapıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı