VS650 kronik ses sorunu

Son Anka

Kilopat
Daha fazla  
Konuları ve netteki bilgileri falan okudum. Sorun basitçe kronik ses sorunu. Kasam yaklaşık 2 yıllık ve bildiğim kadarıyla garanti sürem geçti. Bu zamana kadar çok üstüne durmadım çünkü ses sadece PC'yi ilk açtığımda yarım saat kadar oluyor ve sonra kesiliyordu. Ancak son 1 haftadır neden bilmiyorum günde en az 9-10 kere ve uzun süreli oluyor. Ayrıca kesilse bile hemen geri başlıyor ve ses aşırı yüksek şu anda basitçe PC kullanılmaz duruma yakın. Bütçe olarak şu anda yeni bir güç kaynağı almaya uygun değilim. Nette bazı arkadaşlar fanını değiştirdiklerinde sorunun çözüldüğünü söylemişler. Daha önce güç kaynağı ile ilgili böyle bir işlem yapmadım ama eğer çözecekse deneyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VS450 modelinin fan sorunlu versiyonunu kullanıyorum. Aldıktan kısa süre sonra fan sesinden rahatsız olduğum için fanını Akasa Viper 12 CM'lik fan ile değiştirdim. Fanı da anakarta bağladım, oradan kontrol ediyorum. Uzun süredir bu şekilde kullanıyorum ve memnunum. Tavsiye ederim.

VS450 modelinin fan sorunlu versiyonunu kullanıyorum. Aldıktan kısa süre sonra fan sesinden rahatsız olduğum için fanını Akasa Viper 12 CM'lik fan ile değiştirdim. Fanı da anakarta bağladım, oradan kontrol ediyorum. Uzun süredir bu şekilde kullanıyorum ve memnunum. Tavsiye ederim.

Öyle sorun olmaz mı ya? Sonuçta fanı güç kaynağına bağlamak lazım değil mi aslen?

Hayır, istisnai güç kaynakları olabilir belki ama gelen olarak böyle bir zorunluluk yok. Hatta benim taktığım fan, stok fandan daha iyi olduğu için hem daha sessiz hem de daha serin çalışıyor güç kaynağı.

Hayır, istisnai güç kaynakları olabilir belki ama gelen olarak böyle bir zorunluluk yok. Hatta benim taktığım fan, stok fandan daha iyi olduğu için hem daha sessiz hem de daha serin çalışıyor güç kaynağı.

Peki bir şey sormak istiyorum. Şimdi ben kasayı ilk alır almaz 2 tane led Aerocool fan aldım ve stok 2 tane 12cm ve 14cm fanlarımı çıkardım. Yani sıfırlar hiç kullanmadım. Bu 12cm olanı güç kaynağına taksam sorun olur mu acaba? Yoksa illa ki gidip sizin gibi başka bir fan mı satın almalıyım?

Eğer fanlardan memnunsanız sıkıntı olmaz. İstediğiniz fanı kullanabilirsiniz. Ben sessiz ve performanslı olsun diye o şekilde bir fan aldım.

Eski fanlar hafif sesli gelmişti bana o yüzden extra sessiz Aerocool olanlardan almıştım 2 tane LED'li. Şimdi taktım ve 3 pinli girişi anakarta takıp BIOS'dan hız ayarı falanda yaptım hatta sorunsuz çalışıyor gibi ama çok hafif sesi var. Elbette önceki ile kıyasla aşırı sessiz ama sizin yaptığınız gibi sessiz özellikli bir fan alıp takmak mantıklı geldi. Şimdilik sorun yok seste dayanılamaz düzeyde değil önceden traktör gibi bağırıyordu ayıptır söylemesi. Şu anda ise normal bir fan sesi geliyor. İlerde belki başka fan alır sessiz bir tane ve takarım şu anlık çözüldü diyelim duruma :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı