VST Mixer Plugin Sesi Kötü Çıkıyor

Daha fazla  
İnternette metal gitar için bir plugin buldum, adı Nalex Ninja.
İzlediğim videolarda plugini kullanması kolay ve direkt plugini mixerı koyunca çalışıyor.
Ama denediğimde yüksek ve iğrenç bir ses çıkıyor. Adamlarla aynı ayarları yapıyorum olmuyor, aynı gitar VST'sini kullanıyorum yine olmuyor.
Kafayı yiyeceğim, lütfen yardım edin.

Çok büyük ihtimalle ses kartındadır sorun.
Input sense değerinizin düşük olduğuna emin olun bende bias FX 2 kullanıyorum bazen kedi Sens'i fullemiş oluyor kulağım patlıyor :D.
eğer sens değeriniz normalse gitarınızı pluginsiz deneyin sesin normal gelip gelmediğini anlamak için.
Eğer o da olmuyor ise sorun yazılımsaldır ama büyük ihtimalle ses kartındadır.
Ses kartı modelinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Çok büyük ihtimalle ses kartındadır sorun.
Input sense değerinizin düşük olduğuna emin olun bende bias FX 2 kullanıyorum bazen kedi Sens'i fullemiş oluyor kulağım patlıyor :D.
eğer sens değeriniz normalse gitarınızı pluginsiz deneyin sesin normal gelip gelmediğini anlamak için.
Eğer o da olmuyor ise sorun yazılımsaldır ama büyük ihtimalle ses kartındadır.
Ses kartı modelinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Ses kartım yok. Anakart ile birlikte değil mi o?

Ses kartım yok. Anakart ile birlikte değil mi o?

Whaaa? Hocam çok yanlış gelmişsiniz. Gitar çalacaksanız ses kartına ihtiyacınız var ki zaten ses kartınız yok ise çok pis latency yaşamanız gerekiyor, latency fark ettiniz mi? Eğer fark etmediyseniz beni aşıyor konu. Her türlü ses kartı almanızı tavsiye ederim inanın çok büyük bir fark hissedersiniz.
Ne kadardır çaldığınızı bilemiyorum o yüzden ses kartı önerisi yapamayacağım ama süper profesyonel veya başlangıç seviyesinde değilseniz benim gibi orta seviye kartlar kullanabilirsiniz.
Birkaç örnek:
İlk attığım linkteki Roland'ı tavsiye ederim bende kullanmaktayım ve mobil uyumluluğuda vardır.
Daha sorunuz olursa buradayım cevaplayabilirim :)

Gitar çalmak derken gerçek hayattaki gitarı mı kast ediyorsunuz?
Eğer öyleyse, bende gerçek gitar yok. Zaten gitar Vst'sini kullanmayı düşündüm, öyle olmaz mı?

Eğer gitarınız yok ve programlamak istiyorsanız internette tutorial aratıp bakabilirsiniz. Fakat program gitar hem çok gerçekçi ses vermez size hem de pahalı daw (digital Audio workstation, cubase, Logic vb.) programları almanız gerekir.
Ama eğer maddi durumunuz yetiyorsa gitar almanızı tavsiye ederim çok güzel hobi :D.

Eğer gitarınız yok ve programlamak istiyorsanız internette tutorial aratıp bakabilirsiniz. Fakat program gitar hem çok gerçekçi ses vermez size hem de pahalı daw (digital Audio workstation, cubase, Logic vb.) programları almanız gerekir.
Ama eğer maddi durumunuz yetiyorsa gitar almanızı tavsiye ederim çok güzel hobi :D.
Beleş daw kullanıyordum LMMS diye o olmaz mı?

Beleş daw kullanıyordum lmms diye o olmaz mı?

Yani daha önce hiç kullanmadım, ama YouTube'da lmms guitar programming diye aratınca birkaç video geliyor. Fakat dediğim gibi gerçek gitar tonunu almanız her türlü daha iyi olacaktır. Ama eğer düzgün çalışan pluginler buldum ben yaparım diyorsanız go for it, bir şey diyemem :D.

Yani daha önce hiç kullanmadım, ama YouTube'da lmms guitar programming diye aratınca birkaç video geliyor. Fakat dediğim gibi gerçek gitar tonunu almanız her türlü daha iyi olacaktır. Ama eğer düzgün çalışan pluginler buldum ben yaparım diyorsanız go for it, bir şey diyemem :D.
Pluginleri beleş buluyorum, yeterince iyi mi bilmem. Ama müzikleri zaten oyunum için yaptığım için başka seçeneğim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı