Vsync açınca kasma - GTX 660

har3

Hectopat
Ekran kartım gtx 660. Point blank gibi bir basit oyunda vsgnc açıyorum, arasıra 60 57 falan tabi 60'ken stabil 57 ye düşünce takılmalar oluyor haliyle. Bunu nasıl 60'a sabitlerim? Bütün ayarları lowa alıpta denedim aynı yükseğe alınca da diğer oyunlarda da böyle. Sanırım Ndivia 3d ayarları gibi bir yer var. İşde eş yönlü süzme falan yazıyor. O ayarlarla oynamak gerekiyor heralde. Nasıl ayarlayabilirim onları? Yazımda kusur varsa affola.

Low' a düşürmeniz hiç bir işe yaramaz. Vsnyc fareyi oynatınca oluşan kırık çizgileri düzeltiyor. Bu yüzden çok fps düşüşü yaşarsın.

Kardeşim fps değeri asıl vsync açınca düşer ve sabitlenmez istersen araştır.

Yanlış bilgilendirme, 1 gün ceza. V-Sync, vertical sync, yani dikey senkronizasyon, açıldığı zaman FPS değerini monitörün tazeleme hızına göre sabitler. Fakat ekran kartı yeteri kadar güçlü değilse sabitleme başarısız olur ve oyun kasmaya başlar.

Oyunlardaki FPS oranı monitörün yenileme hızının üzerine çıkınca siz fark etmeseniz de ekranda yırtılmalar oluşmaya başlar.
Bu ayar FPS'nin belirli bir seviyenin üzerine çıkmasını engelleyerek görüntüde oluşabilecek yırtılmaların önüne geçer.

Yani bu ayar 60'a falan sabitlemiyor. Öyle olsa GT 630'u 60 FPS'ye sabitlerdik :) Yani şöyle düşünenler olabilir bu ayarı açınca 60 FPS donmadan akar gider oyunlar.
Tahmin ediyorum ki internet bağlantılı bir oyun oynuyorsunuz. İnternet bağlantınızda sıkıntı olduğunda da oyuna yansıyabilir.

Tahmin ediyorum ki olayı iyi anlatamadınız. FPS 57 gösterdiği halde donmalar mı oluyor ? 50'nin altına hiç düşmüyor ama donuyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlardaki FPS oranı monitörün yenileme hızının üzerine çıkınca siz fark etmeseniz de ekranda yırtılmalar oluşmaya başlar.
Bu ayar FPS'nin belirli bir seviyenin üzerine çıkmasını engelleyerek görüntüde oluşabilecek yırtılmaların önüne geçer.

Yani bu ayar 60'a falan sabitlemiyor. Öyle olsa GT 630'u 60 FPS'ye sabitlerdik :) Yani şöyle düşünenler olabilir bu ayarı açınca 60 FPS donmadan akar gider oyunlar.
Tahmin ediyorum ki internet bağlantılı bir oyun oynuyorsunuz. İnternet bağlantınızda sıkıntı olduğunda da oyuna yansıyabilir.

Tahmin ediyorum ki olayı iyi anlatamadınız. FPS 57 gösterdiği halde donmalar mı oluyor ? 50'nin altına hiç düşmüyor ama donuyor ?

Yazdığın birinci ve ikinci paragraf neden uyuşmuyor... Şu an piyasada bulunan ekranların ve amd ile nvidia sürücü ayarlarının neredeyse hepsinin genel yenileme hızı 60'dır... Sende vsync açarsan eğer monitörün ve ekran kartının yenileme hızları denkleştirilir. Bu da standart değer olan 60'a sabitler.. ( Tabi buradan 30 40 fps zor alan bir ekran kartının da 60 fps olacağını düşünmüyorsunuz herhalde ? :) )

Şöyle bir örnek verim mesela... Ekran kartınızın aldığı fps oranları 350 ile 200 arasında gidip geliyor.. Arada ciddi oranda bir fark oluşuyor. Bu fark nedeniyle görüntülerde bazı oyunlarda kırılmalar meydana gelir. Bunu engellemek böyle bir sorun yaşamamak adına v-sync açılır ve standart yenileme hızı elde edilir. Bu durumda görüntü kırılmaları yaşanmaz...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı